2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Bűnöző cigány vezetőkről és felfegyverzett Gárdáról beszél a Jobbik
2009. 03. 01. 00:00

A megmozdulás helyi szervezője szerint békét hozzanak a városnak.

A megmozdulás helyi szervezője szerint azért, hogy békét hozzanak a városnak. A tüntetést több helyi roma család is figyelemmel kísérte a helyszínen.

Nem fukarkodtak viszont a szónokok az országos és helyi politikai elit ostorozásával, s Samu Tamás Gergő, a Jobbik megyei elnöke szájából az is elhangzott, hogy "... meg kell szabadulnunk a szintén tolvaj cigány vezetőktől: Horváth Aladártól, Mohácsi Viktóriától és Kolompár Orbántól..." Tíz órakor mintegy ötven gárdista vonult be dobpergésre a Rendezvény térre s először Tóth Zoltán, a Magyar Gárda megyei kapitánya állt a mikrofon elé. "Mit keres a Magyar Gárda Sarkadon?" - tette fel a kérdést. Majd azt megválaszolva így fogalmazott: "Meghívtak minket... Meghívtak mert egyedül a Magyar Gárda foglalkozik a vidéken élők problémáival...

Majd a cigányságról szólva így folytatta: "... Cigányok! Vegyétek észre, hogy titeket használnak arra, hogy a saját mocskukat eltakarják... De amíg a becsületes, magyarként élni akaró cigányok nem tesznek meg mindet azért, hogy közösségük kivesse magából azokat, akik nem hajlandók beilleszkedni, nem hajlandók a játékszabályok betartására, addig ez a düh felétek irányul, és szül cigányellenes hangulatot."

A demonstráció céljáról szólva kifejtette: "Mi, azzal, hogy itt demonstrálunk, maximum annyit érünk el, hogy felhívjuk a figyelmet erre a problémára, és saját megoldási javaslatainkat is megosztjuk önökkel. Ezen kívül reményeink szerint megfélemlítünk néhány garázda, tolvaj és rabló sarkadi cigányt. Reméljük egy kicsit elgondolkoznak azon, hogy mi vár rájuk, ha a Jobbik hatalomra kerül. Mert akkor tisztelt hölgyeim és uraim, az itt álló gárdisták a magyar csendőrség gerincét adják. Akkor ezek a gárdisták közhatalommal lesznek felruházva. Ezek a gárdisták úgy masíroznak majd itt, Sarkad utcáin, hogy fegyvert hordanak az oldalukon..."