2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

A Svájci Gárda csapatával játszik a magyar cigány futballválogatott
2010. 02. 27. 00:00

Mezei István, aki nagy elismerésként értékeli, hogy a pápa védelmét ellátó katonai alakulat fociválogatottjával játszhatnak.

Mezei István, aki nagy elismerésként értékeli, hogy a pápa védelmét ellátó katonai alakulat fociválogatottjával játszhatnak, azt mondta: a mérkőzésre eddig négy felkészítő edzést tartottak, és

Felhívta a figyelmet arra, hogy a Svájci Gárda komoly játékerőt képvisel, mivel 16 csapatból álló bajnokságuk van.

Beszélt arról is, hogy a Rajkó zenekarral együtt utaznak ki a Vatikánba, ahol a művészegyüttes XVI. Benedek pápa meghívásának eleget téve egy órás koncertet ad. Az együttes a kiutazásukhoz is jelentős mértékben hozzájárul - tette hozzá Mezei István.

A csapat menedzsere utalt arra, hogy 18 éve edzenek együtt a roma focisták legjobbjai, hivatalosan pedig 1995-ben jött létre a magyar cigány futballválogatott Balassagyarmaton, többek között a legendás Puskás Ferenc hatékony segítségével. Minden idők legismertebb magyar focistája többször vezette mérkőzéseiket is. Eddig 107 meccset játszottak, javarészt korosztályos nemzeti válogatottak ellen, ebből 105-öt megnyertek.

Kiemelte, hogy rendszeresen szerepelnek a Helsinkiben megrendezett tornákon, és játszottak már Brüsszelben, valamint Svájcban is az ottani megmérettetéseken. Ezen kívül megjegyezte: büszke arra, hogy eddig még egyetlen alkalommal sem állítottak ki a csapatukból senkit sem. Megemlítette, hogy a magyar futballválogatottat is kihívták, de eddig nem jött létre a találkozó.