HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Együtt a hátrányos helyzetű gyermekek jövőjéért

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  konferencia
2009 Február 26    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

"Együtt a hátrányos helyzetű gyermekek jövőjéért!" szervez konferenciát az Utolsó Padban Egyesület március 24-én, Budapesten pedagógusok, önkormányzati tisztségviselők, képviselők és olyan civilszervezeti aktivisták számára, akik segíteni kívánják az oktatást érintő egy-egy szakma területeinek fejlődését.

Hirdetmény

Ahogy a szervezet elnöke, Menyhért Ildikó közoktatási szakértő fogalmaz 2010-ben az iskolakezdés körüli időszakban nyilvánvalóvá váló tanulási zavarok megelőzésének, valamint a tanulási nehézségek feloldását segítő módszerek lehetőségeit járjuk körbe, olyan gyakorló szakemberek kalauzolásával, akik a maguk szakmai területén kipróbált és sikeres újítást, adaptációt vittek végig. Fontosnak tartjuk, hogy az oktatáspolitikusok, valamint a gyakorló pedagógusok, szociális munkások, egyéb a szegénység körében tevékenykedő szakemberek, aktivisták kicseréljék tapasztalataikat, megosszák, egyeztessék elképzeléseiket.

A konferencia előadói között szerepel Sió László, a FIDESZ Magyar Polgári Párt Pedagógus Kabinet vezetője, Székely János esztergomi budapesti segédpüspök a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia cigány pasztorációs referense, az Bass László az ELTE Szociális Munkás - képző karának adjunktusa, továbbá iskolaigazgatók, óvodavezetők, tanítók és fejlesztőpedagógusok.

Majd, hogyan alakultak az elmúlt nyolc évben a pedagógusok élet - és munkakörülményei témában, kötetlen beszélgetés Kerpen Gáborral a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnökével.

Az Utolsó Pad Egyesület 1997-ben a szegény, mély-szegény gyermekek iskolai sikerességének előmozdításának céljával jött létre. Olyan egyeztető, érdekérvényesítő, valamint ismeretterjesztő célzatú rendezvényeket szervezésévek foglalkoznak, a melyek központi témájuknál fogva elő kívánják segíteni egy - egy szakmai terület fejlődését.

Hitvallásuk: "Ha a pedagógusok gazdag és színes szakmai élet segítségével cserélhetik, fejleszthetik tudásukat, ha megkaphatják a munkájukhoz szükséges tárgyi eszközöket, ha az intézmények a szükséges mértékű alkalmazottal dolgozhatnak, akkor sikerül megállítani a társadalmi leszakadást, kirekesztést" - közölte a RomNettel Menyhért Ildikó, a szervezet vezetője.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Új jelentés szedi szét Járóka Lívia állításait a magyarországi romák helyzetéről

  • Németh Zsolt: az európai történelem és a cigányság története szervesen összekapcsolódik

  • Budapest Ritmo - Idén a roma kultúra áll a középpontban

  • Roma Pride 2018: “Te is a nemzet része vagy!”

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt