2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Együtt a hátrányos helyzetű gyermekek jövőjéért
2010. 02. 26. 00:00

2010-ben az iskolakezdés körüli időszakban nyilvánvalóvá váló tanulási zavarok megelőzésének, valamint a tanulási nehézségek feloldását segítő módszerek lehetőségeit járják körbe.

Ahogy a szervezet elnöke, Menyhért Ildikó közoktatási szakértő fogalmaz 2010-ben az iskolakezdés körüli időszakban nyilvánvalóvá váló tanulási zavarok megelőzésének, valamint a tanulási nehézségek feloldását segítő módszerek lehetőségeit járjuk körbe, olyan gyakorló szakemberek kalauzolásával, akik a maguk szakmai területén kipróbált és sikeres újítást, adaptációt vittek végig. Fontosnak tartjuk, hogy az oktatáspolitikusok, valamint a gyakorló pedagógusok, szociális munkások, egyéb a szegénység körében tevékenykedő szakemberek, aktivisták kicseréljék tapasztalataikat, megosszák, egyeztessék elképzeléseiket.

A konferencia előadói között szerepel Sió László, a FIDESZ Magyar Polgári Párt Pedagógus Kabinet vezetője, Székely János esztergomi budapesti segédpüspök a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia cigány pasztorációs referense, az Bass László az ELTE Szociális Munkás - képző karának adjunktusa, továbbá iskolaigazgatók, óvodavezetők, tanítók és fejlesztőpedagógusok.

Majd, hogyan alakultak az elmúlt nyolc évben a pedagógusok élet - és munkakörülményei témában, kötetlen beszélgetés Kerpen Gáborral a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnökével.

Az Utolsó Pad Egyesület 1997-ben a szegény, mély-szegény gyermekek iskolai sikerességének előmozdításának céljával jött létre. Olyan egyeztető, érdekérvényesítő, valamint ismeretterjesztő célzatú rendezvényeket szervezésévek foglalkoznak, a melyek központi témájuknál fogva elő kívánják segíteni egy - egy szakmai terület fejlődését.

Hitvallásuk: "Ha a pedagógusok gazdag és színes szakmai élet segítségével cserélhetik, fejleszthetik tudásukat, ha megkaphatják a munkájukhoz szükséges tárgyi eszközöket, ha az intézmények a szükséges mértékű alkalmazottal dolgozhatnak, akkor sikerül megállítani a társadalmi leszakadást, kirekesztést" - közölte a RomNettel Menyhért Ildikó, a szervezet vezetője.