HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Nyílt levél a Magyar Nemzet Főszerkesztőjének!

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  OCÖ
2009 Február 25    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Tisztelt Liszkay Gábor Igazgató Főszerkesztő úr!

 

Megdöbbenve tapasztalja az Országos Cigány Önkormányzat, hogy a Magyar Nemzet napilap tudatos és szisztematikus támadássorozatokkal próbálja a roma érdekképviselet vezetését, és ezen keresztül az egész magyarországi cigányságot támadni. A Magyar Nemzet sem az újságírás alapvető etikai normáinak, sem pedig a tényszerű és tárgyilagos közlésnek, tudósításnak tudatosan nem tesz eleget. A megszerzett információkat rendszerint elferdítve, hamis színben feltüntetve közli olvasóival, befolyásolva ezzel a társadalom egy részét.

Hirdetmény

Ez történt a magát polgárinak nevező napilap csütörtöki számában is: a témafelelős újságíró, aki rendre manipulatív tudósításaival megalázza és meghurcolja az Országos Cigány Önkormányzat dolgozóit, forrás feltüntetése nélkül légből kapott vádakkal támadja a hivatalvezetőt. Csak azért, hogy napi szinten tudja tartani az országos önkormányzat vezetője ellen folyó eljárásokat, és így megpróbáljon nyomást gyakorolni az igazságszolgáltatásra. Joggal véljük úgy, hogy teszi ezt a napilap újságírója felettesei jóváhagyásával, vagy utasítására. Sem egy újságíró, sem egy napilap nem tulajdoníthatja magának azt a jogot, hogy ítéletet mondjon bárki felett még azelőtt, hogy azt a bíróság megtette volna akár első, vagy másodfokon, netán jogerős ítéletével!
www.romnet.hu

Az országos önkormányzat úgy tapasztalja, hogy a Magyar Nemzet és a hozzá közel álló testvérmédiumai tudatosan akkor időzítenek tényeket elferdítő, vagy az igazságot elhallgató híradásokat, amikor a cigányság az önszerveződését, a kisebbségi közösség élethelyzetét javító intézkedések bevezetését sürgeti, avagy maga indítja el. Örömmel vennénk, ha ezek a sajtóorgánumok nemcsak a "cigánybűnözésről", vagy a cigányság nyomorát meglovagoló, a népcsoportot "vadállatként" bemutató híradásokkal keltenék fel és irányítanák önmagukra a figyelmet, növelve ezzel példányszámukat, nézőközönségüket.

Elvárjuk, hogy az Országos Cigány Önkormányzat vezetője, illetve más képviselője, dolgozója ellen már bírósági szakban lévő büntetőügyről tárgyilagosan és tényszerűen számoljanak be, és alaptalan vádakkal senkit ne illessenek.

"Ne ítélj, mert megítéltetsz" - vallja a keresztény hitélet, ezért kérjük, hogy a jövőben tartózkodjanak a hamis híreszteléstől, a rágalmazó cikkek közlésétől!

A napilap csütörtöki cikke miatt az alaptalanul megrágalmazott hivatali dolgozók, illetve az országos önkormányzat vezetése a mai napon megtette a szükséges jogi lépéseket.

Kérjük a tisztelt Főszerkesztő Urat, hogy a fentiek szellemiségében segítse a magyar társadalom, köztük a cigányság hiteles és objektív bemutatását és tájékoztatását napilapján keresztül. Így nem kis mértékben Önök is hozzájárulhatnak a romák és nem romák közötti feszültéségek csökkentéséhez, a roma népcsoport kultúrájának megismertetésével a társadalmi békéhez, és a romák valós társadalmi integrációjához.

A ma tapasztalt szellemiségük a szélsőjobboldali nézeteket erősíti, a kirekesztést és a romák elnyomását segíti, amely ellen minden demokrata évtizedek óta küzd.

Budapest, 2010. február 25.

ifj. Bogdán János, az Országos Cigány Önkormányzat szóvivőjeHirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt