HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Időzített bomba ketyeg a romák által megszállt Avason

betűméret csökkentése betűméret növelése
2009 Január 28    Forrás: ingatlanmagazin


Ez a cikk archív

Nyomortelepek és környező falvak szegénysorainak lakói vásárolják sorra a panellakásokat a miskolci Avason egyetlen forint megtakarítás nélkül. A körülmények tehát furcsák, a rendőrség 190 lakás ügyében vizsgálódik, míg a gyanúsítottak száma eléri a 30-at. A polgármester úgy véli, hogy az utóbbi évek talán legnagyobb bűncselekmény-sorozatáról van szó - olvasható a Népszabadság cikkében.

Hirdetmény

A lap emlékeztet arra, hogy tavaly április óta tömegesen jelentek meg az együttélés normáit nem ismerő, agresszívan viselkedő, többnyire roma családok a miskolci Avas lakótelepen. Az önkormányzat kénytelen volt havi 10 milliós költséggel professzionális biztonsági őrökből álló városőrséget felállítani. Ezek nemcsak az utcákon, de a lépcsőházakban is járőröznek. Egyelőre tehát a felszínen nyugalom alakult ki, ugyanakkor a mélyben időzített bomba ketyeg: a beköltözők nagy része semmilyen költséget nem fizet.

A beköltözésre a lehetőséget a Fészekrakó program teremtette meg, mivel a gyermekek után járó szociálpolitikai támogatást önerőként vehetik figyelembe a bankok, a vásárláshoz folyósított hitel 40 százalékára pedig az állam ad garanciát. Igazolni kell még 3 havi folyamatos munkaviszonyt, s már hitelképesek is a vevők. 2006 őszétől aztán megindultak a 3 havi munkaviszonnyal rendelkezők a lakótelep felé, míg a régi lakók közül egyre többen menekülni kezdtek innen, így volt elég eladó lakás.

Káli Sándor, Miskolc szocialista polgármestere, országgyűlési képviselő, tavaly ősszel tömeges visszaélések gyanúja miatt interpellációt nyújtott be, és a Fészekrakó program felfüggesztését kérte. Választ nem kapott, viszont a városőrség megerősítette azt a gyanúját, hogy az eladásokat komoly részesedést szerző, egyre szervezettebb csoportok bonyolítják le. Több 100 ezer forintokat, de egyes esetekben milliókat nyertek egy-egy üzleten a közreműködők.


A lap szerint az üzletet a közvetítőknek fizetett "jutalék" tartotta mozgásban, ebből tellett a szükséges költségekre. Az eladó túladott piacképtelenné vált lakásán, a vevő kapott egy olyan otthont, amihez hasonlót esélye sem lett volna megvenni, a közvetítők pedig kaszáltak.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt