HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Feszültség a roma bevándorlók körül

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  roma, olaszország
2009 Január 28    Forrás: VG


Ez a cikk archív

Néhány súlyos incidens nyomán az olasz miniszterelnök azt javasolta, 30 ezer katonát kellene a roma és egyéb bevándorlók által lakott forró körzetekbe vezényelni. Silvio Berlusconi azt követően vetette fel a tervet, hogy az olasz főváros közelében legutóbb ismét megerőszakoltak két nőt. A körzetben már korábban is történtek hasonló bűncselekmények, amelyekre válaszul helyi - a Financial Times által neonáciként aposztrofált - fiatalok tüntetni kezdtek, és állítólag romániai, illetve albán bevándorlókat bántalmaztak. A brit lap által idézett emberi jogi aktivisták szerint a helyzet nem javult, sőt inkább romlott az utóbbi hónapokban, a téli, esős időszakban továbbra is sokan élnek sátrakban.

Hirdetmény

A legutóbbi választásokon - többek között a bűnözés és a bevándorlás elleni kemény fellépés ígérete nyomán - hatalomra juttatott olasz kormány már tavaly nyáron kirendelt a rendőrök mellé 3000 katonát, akik főleg a városokban teljesítettek járőrszolgálatot. A hadügyminisztérium legutóbb elismerte, egy szardíniai alakulat katonái máris részt vettek tömeges igazoltatásokban és illegális telepek felszámolásában.

Eközben a rendteremtés ígéretével hivatalát legutóbb elfoglaló római polgármester egy plakátkampányban hirdeti, hogy 2008-ban 6200 kilakoltatást hajtottak végre, amelynek hatására 20 százalékkal csökkent a bűnözés. Gianna Alemanno arra törekszik, hogy az apróbb, illegális telepeket sorra felszámolják, majd "maxitáborokban" helyezzék el azokat, akiket nem lehet kiutasítani az országból.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Május   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését

  • Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól ErdélybenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt