2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Acélkonténerekbe költöztetik a nem fizető lakókat Dunaszerdahelyen
2009. 01. 28. 00:00

Ravasz József, a szlovák Romológiai Kutatóintézet vezetője is részt vett a nem fizető lakók kitelepítésének előkészítésében.

Az intézkedés több mint 300 embert érint, akik a lakbéren kívül a villany- és gázszámláikat sem fizették, és adósságaikat eddig a város rendezte - írja a bumm.sk. A város külterületén lévő "acélkonténerek" mindegyikében van víz, mosdó és elektromos radiátor.

Ravasz József, a szlovák Romológiai Kutatóintézet vezetője is részt vett a nem fizető lakók kitelepítésének előkészítésében. Szerinte "emberi és tisztességes megoldás született", mivel az emberek így nem kerülnek az utcára. Mint elmondta, a most kiürített szociális lakások korábban összkomfortosak voltak, de az elmúlt években súlyosan leamortizálódtak. "Az emberek igazságtalanságnak tartják, hogy a város szélére kerültek, pedig amennyi a lakbérhátralékuk, a törvény értelmében akár az utcára is kerülhettek volna" - nyilatkozta Ravasz. A "konténeres" lakásokat folyamatosan ellenőrzik majd, felügyelnek a tisztaságra, és arra, hogy a gyerekek rendszeresen járjanak iskolába. Ígérete szerint azok a családok, akik együttműködnek velük idővel jobb lakásokba költözhetnek.

Mielőtt megszületett a kilakoltatásról szóló döntés, a panelházat a várostól megvásárló cég vállalta, hogy lakhatást biztosít a nem fizetőknek a "konténerekben"