HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Acélkonténerekbe költöztetik a nem fizető lakókat Dunaszerdahelyen

betűméret csökkentése betűméret növelése
2009 Január 28    Forrás: hvg


Ez a cikk archív

Szlovákia - Az önkormányzat harminckét, többségében roma családot akar elhelyezni ilyen szociális lakásokban, mivel azok korábban komoly tartozásokat halmoztak fel. A nem fizető lakók kilakoltatásáról még tavaly decemberben döntöttek.

Hirdetmény

Az intézkedés több mint 300 embert érint, akik a lakbéren kívül a villany- és gázszámláikat sem fizették, és adósságaikat eddig a város rendezte - írja a bumm.sk. A város külterületén lévő "acélkonténerek" mindegyikében van víz, mosdó és elektromos radiátor.

Ravasz József, a szlovák Romológiai Kutatóintézet vezetője is részt vett a nem fizető lakók kitelepítésének előkészítésében. Szerinte "emberi és tisztességes megoldás született", mivel az emberek így nem kerülnek az utcára. Mint elmondta, a most kiürített szociális lakások korábban összkomfortosak voltak, de az elmúlt években súlyosan leamortizálódtak. "Az emberek igazságtalanságnak tartják, hogy a város szélére kerültek, pedig amennyi a lakbérhátralékuk, a törvény értelmében akár az utcára is kerülhettek volna" - nyilatkozta Ravasz. A "konténeres" lakásokat folyamatosan ellenőrzik majd, felügyelnek a tisztaságra, és arra, hogy a gyerekek rendszeresen járjanak iskolába. Ígérete szerint azok a családok, akik együttműködnek velük idővel jobb lakásokba költözhetnek.

Mielőtt megszületett a kilakoltatásról szóló döntés, a panelházat a várostól megvásárló cég vállalta, hogy lakhatást biztosít a nem fizetőknek a "konténerekben"Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A romák is a Fidesz-KDNP jelöltjeit fogják támogatni

  • A KÁVÉHÁZI CIGÁNYZENE NEM A MÚLT SZÁZADÉ!

  • Különleges koncertre készül a Gandhi Pécsett

  • Ösztöndíj pályázat roma fiataloknak

  • A SOMNAKAJ NOVEMBERBEN UTOLJÁRA A NEMZETI SZÍNHÁZBANCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt