HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A romák miatt nem kell a praxis és a havi 860 ezer forint

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  cigány, roma, tolna, gyulaj
2009 Január 28    Forrás: teol.hu


Ez a cikk archív

Nem vonzza az orvosokat, hogy a kisebb falvakban praktizáljanak. Azt mondják, egy rendes közalkalmazotti fizetést sem tudnak összeszedni.

Hirdetmény

Gyulaj a nem vonzó körzetek közé tartozik. Egyrészt, mert alig több, mint ezer ember él a faluban, kevés a TB-kártya, ezért kevés a pénz. Pedig egy egész nagy szolgálati lakás is járna annak, aki elvállalná a szolgálatot. A polgármesteri hivatal lassan négy esztendeje évente kétszer meghirdeti a praxist. Elvétve jelentkeznek is a felhívásra, de amikor meghallják, hányan lakunk a faluban, s hogy milyen a település etnikai összetétele, visszakoznak. Az itt élők hatvanhárom százaléka ugyanis roma - mondja Dobos Károlyné polgármester.

Dr. Szunyogh Erzsébet összesen 2800 embert gyógyít, ha szükség van rá. Kurd és Csibrák az ő körzete, Gyulajon csak helyettesít. Kérdésemre, hogy nem sok-e ez együtt, külföldi példát hoz elő, hogy Németországban egy orvosra ennél több beteg is jut, mégis megoldják. A betöltetlen háziorvosi poszt problémája Tolna megyében kilenc települést érint. Murgán, Györén, Izményben, Felsőnánán, Györkönyben, Regölyben és Gyulajon csak helyettesítés van, ugyanígy Gyönk egy körzetében is.

Dr. Schranz Róbert a megyei orvosi kamara titkára szerint azonban a háziorvosok hiánya egyszerűen megoldható lenne. - Ha megfizetik, akkor lesz, aki gyógyítson. A kisebb körzetekben a kártyaszám alacsony, az orvosok még egy rendes közalkalmazotti fizetést sem tudnak összeszedni - állítja. Kérdésünkre, miszerint hozzávetőleg mekkora nettó fizetéssel számolhat, aki például Gyulajra szegődik háziorvosnak, egyetlen szakember, és érintett sem válaszolt. Ezt azzal indokolták, a juttatás mértékét sok dolog befolyásolja, egyebek mellett, hogy milyen a település korösszetétele vagy hányan laknak a faluban.

Dobos Károlyné polgármester elmondta jelenleg havonta 860 ezer forintot kap Gyulaj a megyei egészségbiztosítási pénztártól a helyettesítő praxis fenntartására. Ebből kell finanszírozniuk az orvos és az asszisztens bérét, a járulékokat, a gyógyításhoz szükséges eszközöket, valamint a rezsiköltségeket.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt