HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

"Veszélyességi pótlék" a roma gyerekeket oktató pedagógusoknak

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Mohácsi, Viktória, szdsz
2009 Január 10    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Mohácsi Viktória, (ALDE SZDSZ) európai parlamenti képviselő, aggályát fejezte ki azzal a hírrel kapcsolatban, mely szerint e tanév második felében bérpótlékot kaphatnak a jogellenesen fenntartott, szegregáló ún. cigány iskolákban tanító pedagógusok.

Hirdetmény

Ezzel kapcsolatban Mohácsi kifejtette: "Utoljára a szüleink találkoztak a rendszerváltás előtti "kommunista" időkben alkalmazott veszélyességi pótlékkal, amit a cigány iskolákban oktató tanárok kaptak."

Január 7-én jelentette be az Oktatási és Kulturális Minisztérium, hogy pályázat útján bérpótlékot kaphatnak azok a pedagógusok, akik halmozottan hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkoznak. A képviselő szerint, miközben a deszegregáció folyamata lassul, illetve egyáltalán nem működik, az új normatíva változással a jogalkotók azt érték el, hogy a többlet pénz akkor is jár, ha az iskolák illetve az iskolafenntartók nem szüntetik meg a cigány osztályokat, cigány iskolákat, tehát a szegregációt.

A jogszabályváltozás eredményeként 1300 intézmény - köztük a szegregáció miatt jogi eljárás alá vont kaposvári Pécsi Utcai Általános Iskola, valamint a köztudottan szegregáló Budapest VIII. kerületi Lakatos Menyhért Általános Iskola és Gimnázium ismertebb nevén az Erdélyi Utcai Általános Iskola - jutott hozzá az új normatívával járó többletfinanszírozáshoz. Ennek eredményeképpen azok a pedagógusok kapják majd az átlagosan 20 és 40 ezer forint közötti veszélyességi pótlékot, akik maguk is az oktatási szegregáció áldozatai.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Összegzés az Első Országos Roma Ifjúsági Kongresszusról

  • A Dikh TV november elejéig kódolatlanul elérhető

  • Farkas Flórián nagy feltámadása: újra bevetik listavezetőként

  • Csoda, hogy egyáltalán létezik

  • Az ellenzék adhatja az ORÖ-elnökét, Flóri nagyot bukhat!CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt