2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Harmadszor mossák le a roma emlékművet
2010. 02. 08. 00:00

A takarítás kezdeményezője Clemens Prinz, a Tilos Rádió német nyelvű műsorának munkatársa, műfordító, valamint a Tilos Rádió sok más munkatársa volt.

Valaki vagy valakik megint meggyalázták a Roma Holokauszt emlékművet a budapesti Nehru parkban. A Tilos rádió tagjai, munkatársai ezért kérnek minden minden jó érzésű embert, hogy február 13-án, szombaton, 15.00 órakor jöjjön a budapesti Nehru parkban a Roma holokauszt emlékműhöz vödörrel, szivaccsal és vízzel, együtt lemosni a gyalázatot - áll a rádió közleményében.

Mint a felhívásban olvasható, idővel egyre többen érezték szükségét, hogy maguk is tevékenyen hozzájáruljanak az emlékezés méltóságának helyreállításához. Míg az első szoborgyalázás alkalmával pár ember, addig másodszorra már több tucatnyian mosták és fényesítették a gránit tömböt, így a szervezők a mostani alkalommal már közel száz fő részvételére számítanak, ezért az akciót, a törvényi előírásoknak megfelelően, a rendőrségen jelentették be.

A takarítás kezdeményezője Clemens Prinz, a Tilos Rádió német nyelvű műsorának munkatársa, műfordító, valamint a Tilos Rádió sok más munkatársa volt. Az esemény szervezésében kizárólag pártoktól független magánszemélyek vesznek részt, ezért a rendezők kérnek mindenkit, hogy megjelenés esetén tartózkodjanak a pártokhoz köthető szimbólumok használatától.