HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Harmadszor mossák le a roma emlékművet

betűméret csökkentése betűméret növelése
2009 Január 08    Forrás: OrientPress Hírügynökség


Ez a cikk archív

Ismeretlen tettesek újra bemocskolták a budapesti Nehru parkban álló Roma Holokauszt emlékművet; a Tilos rádió munkatársai szombaton közös szobortisztításra hívnak mindenkit- hogy �gyütt lemossák a gyalázatot.

Hirdetmény

Valaki vagy valakik megint meggyalázták a Roma Holokauszt emlékművet a budapesti Nehru parkban. A Tilos rádió tagjai, munkatársai ezért kérnek minden minden jó érzésű embert, hogy február 13-án, szombaton, 15.00 órakor jöjjön a budapesti Nehru parkban a Roma holokauszt emlékműhöz vödörrel, szivaccsal és vízzel, együtt lemosni a gyalázatot - áll a rádió közleményében.

Mint a felhívásban olvasható, idővel egyre többen érezték szükségét, hogy maguk is tevékenyen hozzájáruljanak az emlékezés méltóságának helyreállításához. Míg az első szoborgyalázás alkalmával pár ember, addig másodszorra már több tucatnyian mosták és fényesítették a gránit tömböt, így a szervezők a mostani alkalommal már közel száz fő részvételére számítanak ezért az akciót, a törvényi előírásoknak megfelelően, a rendőrségen jelentették be.

A takarítás kezdeményezője Clemens Prinz, a Tilos Rádió német nyelvű műsorának munkatársa, műfordító, valamint a Tilos Rádió sok más munkatársa volt. Az esemény szervezésében kizárólag pártoktól független magánszemélyek vesznek részt, ezért a rendezők kérnek mindenkit, hogy megjelenés esetén tartózkodjanak a pártokhoz köthető szimbólumok használatától.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ösztöndíj a cigány értelmiségért

  • A romák is a Fidesz-KDNP jelöltjeit fogják támogatni

  • Romagyilkosságok - Tíz éve történt a nagycsécsi támadás

  • A SOMNAKAJ NOVEMBERBEN UTOLJÁRA A NEMZETI SZÍNHÁZBAN

  • Ösztöndíj pályázat roma fiataloknakCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt