2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Kolompár: Át kell taposni rajtuk
2008. 12. 18. 00:00

Aki a roma út elé fekszik, azon át kell taposni, könyörtelenül! - nyilvánította ki Kolompár Orbán nagy tapsot kiváltva az általa vezetett Országos Cigány Önkormányzat karácsonyi ünnepi közgyűlésén.

A Bács-Kiskun megyében foglalkoztatási pénzek eltűnése miatt nemrégiben vádlottá vált OCÖ-elnök a fenti kijelentést azután tette, hogy örömmel nyugtázta a Magyar Gárda Egyesület elleni elsőfokú feloszlató ítéletet.

Az OCÖ pénzügyi visszaéléseivel kapcsolatban ősz óta gyanúsított elnök legitimációját fokozta a képviselő-testületben, hogy a rendezvényen felszólalt Németh Erika. A Miniszterelnöki Hivatal kisebbség- és nemzetpolitikáért felelős szakállamtitkárságának főosztályvezetője Gémesi Ferenc államtitkár üdvözletét tolmácsolta.

A jobboldali Lungo Drom-képviselők felzúdulására a baloldali Kolompár azt is kijelentette: "vannak olyan politikusok, akik olyanok, mint a hiénák, parazitákat hordoznak testükön, és azokat küldik a csatába maguk helyett". Így folytatta: "A hiénákat ki kell kergetni magunk közül, és le kell őket ölőszerrel gyomirtózni".

Az elnöki beszéd a cigányságra utalva azt a képet is tartalmazta, miszerint "az elmúlt hat évben kinőtte magát az oroszlán, akit a hiénák el akartak ejteni". Az OCÖ karácsonyi önfeloszlatása az elnök büntetőügyei ellenére is elmaradt.