2024 March 19., Tuesday/Bánk, József napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

A 100 Tagú elhúzta Roberto Cavalli nótáját
2008. 11. 26. 00:00

Cigányzenekar, libamáj és a legszebb magyar nők várták a világhírű divattervezőt, Roberto Cavallit (68) a tiszteletére adott vacsorán hétfő este a Gerbeaud-ban - számolt be az eseményről a Blikk.

Cavalli három napra érkezett hazánkba, ahol megnyitotta a márka első közép-európai butikját. A Cavallit jellemző luxus, csillogás és szépség tükröződött minden szegletből, és a tervező kedvenc motívuma, az elhagyhatatlan állatminta sem hiányozhatott.

Az amerikai szupersztárok kedvenc divattervezője először járt hazánkban, és nálunk nyitotta meg 47. boltját, ahol a legdrágább esti kabátka 2 586 000 forintba kerül. Útját és minden lépését Andy Vajna filmproducer kísérte, aki nemcsak "üzletileg" csábította Magyarországra, de megismertette vele hazánk jellegzetes ízeit is.

Beke Farkas Nándor, a 100 Tagú Cigányzenekar főtitkára a RomNet kérésére csak annyit árult el, hogy a zenekart Andy Vajna kérte fel a megnyitón való szereplésre.

Roberto Cavalli

Firenzei Művészcsaládba szülelett 1940-ben, és a családi hagyományokhoz híven a helyi művészeti iskolába iratkozott be, hogy textilfestést tanuljon. Elsőként a kötött anyagra nyomott virágmotívumaival keltette fel néhány olasz kötöttárugyár figyelmét. A 70-es évekre saját nyomástechnikát fejlesztett ki bőr alapanyagokra, akkor kezdte el gyártani patchwork-ruháit. Harminc éves volt csupán, amikor első, saját néven futó kollekcióját bemutatta. Tíz évvel később feleségül vette Eva Duringert, aki társa lett az üzleti tevékenységeiben is. Néhány évig versenylovakat tenyésztett, majd visszatért a divatiparba egy fiatalos stílussal. A kilencvenes években a kőmosott farmerrel aratott sikert Roberto Cavalli. 1998-ban létrehozta a Just Cavalli vonalat, amelyik kis szériás férfi és női ruhákat és kiegészítőket kínál, emellett az Angels&Devils gyerekruházata, a Roberto Cavalli Class fehérneműk is ismertek. Nagy álma volt még a vendéglátás, ezért az utóbbi években kávézókat is nyitott.