HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Külön nyomozócsoportot alakított a rendőrség

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  romagyilkosságok
2008 November 23    Forrás: Népszava


Ez a cikk archív

Az egységben helyi rendőrök, roma nyomozók és szakértők is dolgoznak. A rendészeti miniszter utasította a rendőrséget, hogy óvatosan bánjon a bűncselekmények minősítésével. Ötvenfős nyomozócsoport vizsgálja a kizárólag romák sérelmére elkövetett idei 16 támadást, de eddig értékelhető, konkrét adat és gyanúsított nincs az ügyben - mondta Házi István, az ORFK bűnügyi főigazgatója csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Hirdetmény

A vezérőrnagy közölte: idén 14 fegyveres és Molotov-koktélos, valamint két kézigránátos támadás történt az országban a romák sérelmére, de az ügyek - az eddigi adatok szerint - csak a hasonló elkövetési módszer miatt hozhatók összefüggésbe egymással. A nagycsécsi és a pécsi, halálos áldozatokat követelő támadás nyomravezetőjének 10-10 millió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel a rendőrség. Bencze József országos rendőrfőkapitány csütörtökön meghatározta, hogy ezenkívül abban a tizennégy, romák elleni támadás esetében is 1-1 millió forintot ajánljon fel az illetékes rendőr-főkapitányság, ahol nem történt személyi sérülés, csak kimondottan támadás.

Mint azt a Népszava megtudta, a nyomozócsoport tevékenységét a Nemzeti Nyomozó Iroda Terrorizmus és Extrémizmus Elleni Osztályának munkatársai is segítik. A csoportba az érintett megyei és területi rendőrségi szakembereket is bevontak, s a legmodernebb módszereket alkalmazzák: így profilalkotók, fegyverszakértők és felderítők is bekapcsolódtak a munkába - a csoportba roma nyomozókat is delegáltak.

A tábornok azt mondta: egyelőre csak feltételezés a támadások mögötti etnikai jellegű motiváció, s arra sincs adat, hogy az ország különböző részein végrehajtott hasonló támadások összefüggnének egymással.

Eddig csak a Fejér megyei Pátkán június 3-án elkövetett támadás ügyében vannak gyanúsítottak. A településen három, romák által lakott házra dobtak Molotov-koktélt, ezzel három helybéli polgárőrt gyanúsítanak.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Augusztus   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Új jelentés szedi szét Járóka Lívia állításait a magyarországi romák helyzetéről

  • Németh Zsolt: az európai történelem és a cigányság története szervesen összekapcsolódik

  • Budapest Ritmo - Idén a roma kultúra áll a középpontban

  • Roma Pride 2018: “Te is a nemzet része vagy!”

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt