HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Botrány Sarkadon, Teleki kivonult

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Teleki László
2008 November 12    Forrás: hir6.hu


Ez a cikk archív

Egy vitát követően csütörtök délután Sarkadon elmaradt az a fórum, amelynek Teleki László országgyűlési képviselő, miniszterelnöki megbízott, a Cigányügyi Tárcaközi Bizottság társelnöke lett volna a vendége. A sarkadi cigány kisebbségi vezető "zárt ülést" szeretett volna, ezt Teleki nem fogadta el.

Hirdetmény

Egy nagy látogatottságú és jól sikerült kétegyházi fórumról ment Sarkadra Teleki László szocialista parlamenti képviselő, miniszterelnöki megbízott, a Cigányügyi Tárcaközi Bizottság társelnöke, hogy a hajdúvárosban hasonló rendezvényen vegyen részt.

A polgármesteri hivatal tanácskozó termében várták őt, kíséretében, mások mellett, ott volt Perjési Klára, a körzet országgyűlési képviselője és Tóth Sándor, a választókerület MSZP-s elnöke. A helyi cigány kisebbségi önkormányzat tagjai, Mokán István alpolgármester és Sipos Kornélné aljegyző, valamint néhány érdeklődő, köztük helyi szocialisták voltak a tanácsteremben.

Teleki megérkezése után Oláh Károlyné, a sarkadi roma kisebbségi önkormányzat elnöke azt mondta, hogy ő úgymond zárt körben szeretne tárgyalni Teleki Lászlóval. Ez a zárt kör azt jelentette az értelmezésében, hogy a teremben maradhat a meghívott Teleki, a sarkadi cigány önkormányzat tagjai, valamint Mokán István, Sipos Kornélné és Perjési Klára.

A nyílt ülés káoszhoz vezetne?

Oláh Károlyné kijelentette, ő nem szocialista pártgyűlést szeretne. Ezzel nem értett egyet Teleki László, aki jelezte, hogy a kormány cigánysággal kapcsolatos intézkedéseiről minél szélesebb körben szeretne szólni. Majd arra emlékeztetett, hogy sarkadi program előtt hasonló rendezvény volt Kétegyházán, ahol az érdeklődők nagyobbik része nem roma volt, de ez senkinek nem okozott gondot.

A sarkadi cigányvezető azonban kitartott véleménye mellett, amihez többször megismételve magát hozzátette, neki "nagy káoszt" okozna, ha nem lenne zárt az ülés, ugyanis cigány testvérei nem lehetnek jelen. Válaszában Teleki a demokrácia működésére és a nyilvánosság fontosságára hívta fel a figyelmet. Kis híján majdnem szavaztak is a roma képviselők, hogy akkor mi legyen. Ez azonban némi hangos szótól sem mentes vita után elmaradt.

Teleki László Oláh Károlyné "feltételeit" nem fogadta el, és kísérőivel együtt elment. Az eset után megtudtuk, Teleki készen áll arra, hogy ismét eljöjjön Sarkadra. Kérdés, ezek után ennek szervezésében a helyi roma önkormányzat segít-e, de a történtek után az sem elképzelhetetlen, hogy más égisze alatt hozzák tető alá a fórumot.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Elutasította a Kúria a Firosz alakulóülésre vonatkozó beadványát

  • Farkas Flórián nem vette át ORÖ-s mandátumát

  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning RimaszombatbanCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt