2024 April 23., Tuesday/Béla napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Az FCÖ üzenete a nagycsécsi gyilkosság kapcsán
2008. 11. 10. 00:00

Az FCÖ részvétét fejezi ki a nagycsécsi tragédiában elhunyt családtagoknak, de Makai István elnök véleménye szerint korai lenne bármilyen következtetést levonni az ügy hátteréről.

"Ma leginkább a higgadt, objektív, tényeket értékelő hangnemre van szüksége a magyar társadalom egészének" - írta Makai István, hozzátéve, hisznek abban, hogy a rendőrség szakszerűen látja el feladatát és hamarosan elfogja az elkövetőket.

Sajtóközlemény

A Fővárosi Cigány Önkormányzat mélységesen elítéli a Nagycsécsen történt eseményeket és osztozik a család fájdalmában, valamint részvétét fejezi ki a fővárosi cigány lakosság nevében.

Meggyőződésünk, hogy ma, a kisebbségek ellen egyre erőteljesebben megnyilvánuló kirekesztő és elítélő magatartás nem használ sem a többségi, sem a kisebbségi társadalom egészének. Ma még elhamarkodott megnyilvánulás lenne a nagycsécsi esettel kapcsolatosan bárminemű következtetést levonni.

Hiszünk abban, hogy a rendőrség szakszerűen látja el feladatát és hamarosan elfogja az elkövetőket. Ma leginkább a higgadt, objektív, tényeket értékelő hangnemre van szüksége a magyar társadalom egészének. A nyomozás lezártát követően kell megfogalmazni és értékelni a Nagycsécsen történt eseményt.

A döntéshozókkal, jogalkotókkal és a végrehajtó szervekkel közösen kell kialakítani az alkotmányban rögzített és minden magyar állampolgárt megillető jogot, amely garantálja a fajra, nemre, és felekezetre való tekintet nélkül, az élethez való védelmet és biztonságot.

A Fővárosi Cigány Önkormányzat mindezek tükrében elkötelezett híve a közös felelősség vállalás és tenni akarás ügyének.

Budapest, 2008. november 10.

Makai István
Fővárosi Cigány Önkormányzat
elnök