HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Nagycsécs: a Lungo Drom együttérez, és az ügy tisztázódását várja

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  nagycsécs, lungo drom
2008 November 07    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

A Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség elnöksége szomorúan és az áldozatok családtagjai iránti együttérzéssel szerzett tudomást a nagycsécsi tragédiáról.

Hirdetmény

A Lungo Drom felkérte a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrkapitányt, hogy a rendelkezésére álló törvényes keretek között mindent tegyen meg annak érdekében, hogy az ügy tisztázódjon.

Az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi Bizottsága állásfoglalásban ítélte el a nagycsécsi kettős gyilkosságot, és azonnali intézkedést vár el a nyomozóhatóságoktól; a dokumentumot a testület egyhangúlag fogadta el keddi ülésén. Teleki László (MSZP), az állásfoglalás előterjesztője azt mondta, hogy a társadalom megnyugtatása érdekében mindenképpen szükséges a dokumentum elfogadása. Hangsúlyozta, a romák nincsenek kellőképpen megnyugtatva, hogy Magyarországon nyugodtan, békésen élhetnek, ezért a bizottságnak ki kell mondania: minden állampolgár egyenlő, nem lehet kirekeszteni senkit etnikai vagy vallási hovatartozása miatt. A testület az állásfoglalásban részvétét nyilvánítja ki a meggyilkolt áldozatok hozzátartozóinak, és mélységesen elítéli a támadást. Megnyugtatásul a roma és nem roma lakosságot biztosítjuk, hogy a társadalomban egyetlenegy parlamenti párt sem tudja elfogadni és tolerálni azt a gaztettet, amit az elkövetők véghezvittek. Semmilyen indokból nem történhet meg, hogy embereket éjjel, álmukban lemészároljanak, házukat felgyújtsák - írták.

A nagycsécsihez hasonló bűncselekmények elkövetése súlyosan veszélyezteti a magyar demokráciát és a társadalom békéjét, nyugalmát, az események gyors és alapos kivizsgálása, és az elkövetők mielőbbi felderítése mindannyiunk elemi érdeke - szögezték le az állásfoglalásban.



Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • „Ugyanolyanok, mint mindenki más ember”

  • Átadták az idei Nemzetiségekért díjat

  • Államfői díszebéden volt Farkas Félix szószóló és Balogh János ORÖ-elnök

  • Cigányellenes a miskolci önkormányzat - első fokon nyert a TASZ

  • Caramel elmesélte, milyenek voltak a karácsonyok gyermekkorában, a cigánytelepen



CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?














KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar



    Phiren Amenca



    Parno Graszt