HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Tragikus Molotov koktélos támadás Nagycsécsen

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  nagycsécs
2008 November 03    Forrás: boon.hu


Ez a cikk archív

Hétfőre virradóan ismeretlen tettesek Molotov-koktélt dobtak, illetve rálőttek két -egymással szemben lévő - nagycsécsi családi házra. Az ingatlanokban többen is tartózkodtak, a támadásban egy 43 éves férfi és egy 40 éves nő a helyszínen életét vesztette.

Hirdetmény

13.20: A B.-A.-Z Megyei Rendőr-főkapitányság vezetése sajtótájékoztatót hívott össze, amelyen az illetékesek további részletekkel szolgáltak a nagycsécsi kettős gyilkossággal kapcsolatban.

Dr. Mecser Tamás ezredes, bűnügyi igazgató elmondta, hogy a Dózsa György utca páratlan oldalán álló családi házba bedobott Molotov-koktél tüzet okozott, ami hamar továbbterjedt a lakás többi részére. Három felnőtt és egy gyermek tartózkodott bent, akik a tüzet, füstöt észlelve megpróbáltak kimenekülni. A házra több lövést adtak le kívülről, a fegyverszakértő szerint éles fegyverből. Az elkövető, vagy elkövetők azonban nem láthatták, hogy ki hol van a lakásban, vagyis nem célzott lövéseket adtak le. A szemközti oldalon álló családi házba bedobott Molotov-koktél bealudt, nem okozott tüzet. Itt négy ember - két felnőtt és két gyermek - tartózkodott bent, és bár erre a házra is több lövést adtak le, senki sem sérült meg. Az elkövetők hamar elmenekültek a helyszínről.

A helyszíni szemle jelenleg is folyik. A nyomokat, adatokat kifejezetten erre az ügyre állított csoport dolgozza föl. A 916 fős lakosságú Nagycsécs egyébként bűnügyi szempontból nem számít fertőzöttnek. Az éven harminc bűncselekmény történt, ebből mindössze kettő irányult személy ellen. Szélsőséges megnyilvánulásokat sem tapasztaltak a településen. Hogy mi volt a motiváció, még nem tudni. Az elkövetők felderítésének sikere érdekében további részleteket nem hoztak nyilvánosságra.

10.14: A helyszínen a szomszédok elmondása alapján az derült ki, hogy a vasárnap éjjel tizenegy és éjfél tájékán kb. 6 lövés dördült el. A hüvelynyomok sörétes puskára utalnak .

Kiss Csaba, az egyik szomszéd elmondta, hogy alvás közben rohantak be a családtagok, és ébresztették álmából, hogy ég a szomszédék háza.

A megtámadott épületben a háztulajdonos bátyja és felesége esett áldozotul a támadásnak. A háztulajdonos 22 éves lánya nem jött ki, így ő nem szenvedett sérülést, a háztulajdonos viszont maga is megsérült, oldalába fúródtak a sörétek. A két áldozat a lövések következtében azonnal meghalt.

Illés Bertalantól az áldozatok egyik rokonától megtudtuk, hogy szerény körülmények között élő rokkantnyugdíjas emberek voltak a meggyilkolt személyek, és a légynek sem ártottak.

Az elkövetők vélhetően a 35-es úról lekanyarodva egy földúton álltak meg, majd a szántóföldön átvágva jutottak el a Nagycsécs határában lévő telekhez. A sértettek háza a Molotov-koktéloktól kigyulladt, a szemben lévő házban, melybe szintén belőttek és Molotov-koktélt dobtak senki sem sérült meg.

A helyszínre érkeztek több település kisebbségi önkormányzati képviselői, a rendelkezésre álló informácikból próbálták rekonstruálni az esetet. Kiss Gyula, a kesznyéteni kisebbségi önkormányzat vezetője elmondta, hogy a Magyar Gárda különálló "radikális sejtjeire" gyanakszanak.

9.31: Kollégáink a helyszínen tartózkodnak, hamarosan további részletek az ügyről, fotókkal és videókkal!

8.57: A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy mindkét áldozatot lelőtték, miután a Molotov-koktélokat látva kijöttek az egyik házból.

7.44: Az ügyben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya több emberen elkövetett emberölés bűntett gyanúja miatt indított nagy erőkkel nyomozást. Nyomravezetői díj A főkapitányság vezetője a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személy(ek) kilétének megállapítását vagy elfogását közvetlenül elősegítő személy részére 1 millió forint nyomravezetői díjat tűzött ki.

A rendőrség kérése, hogy aki a bűncselekménnyel, annak elkövetőjével kapcsolatban információval tud szolgálni hívja a bűnügyi osztály 06-46/514-579-es számát, illetve bejelentés tehető az ingyenes 107-es, 112-es segélykérő számokon is, vagy bármely rendőr szervnél.

A rendőrség a díjkitűzés visszavonásának a jogát fenntartja, a bejelentő személyét bizalmasan kezeli!Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt