HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Agyonlőttek két embert és házakat gyújtottak fel Nagycsécsen

betűméret csökkentése betűméret növelése
2008 November 03    Forrás: HBA - RomNet


Ez a cikk archív

Egy 43 éves férfit és egy 40 éves asszonyt fejbelőttek, több házat felgyújtottak hétfő hajnalra a Borsod megyei Nagycsécsen. A romák házait Molotov-koktélokkal támadták meg, és miközben az ablakokon és az ajtókon menekültek a felnőttek és gyermekek, lövöldöztek rájuk. A rendőrség egymillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel.

Hirdetmény

Dancs Mihály, az OCÖÜ elnökhelyettese a RomNetnek elmondta: telefonon értesítették az esetről, és azonnal a helyszínre indult, mivel a támadás során több roma is megsérült, illetve a kisebbségi csoporthoz tartoznak az áldozatok. A helyszínre tart Kolompár Orbán, az OCÖ elnöke és más megyei és országos roma vezető is. Idén már nem az első eset, amikor romákra támadnak Molotov-koktélokkal és fegyverekkel, és halálos, súlyos sérüléses támadások is érték őket az ország különböző településein.

Információk szerint uzsoraügylet állhat a támadások hátterében, míg helybéliek etnikai indíttatásról beszélnek. A településen nincs cigány kisebbségi önkormányzat.

A megyei rendőrfőkapitány a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személy(ek) kilétének megállapítását vagy elfogását közvetlenül elősegítő személy részére egymillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki.

A rendőrség kérése, hogy aki a bűncselekménnyel kapcsolatban információval tud szolgálni, hívja a bűnügyi osztály 06-46/514-579-es számát, de bejelentés tehető az ingyenes 107-es és 112-es segélykérő számon is vagy bármely rendőr szervnél.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 április   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • „Most senki nem tud adni egy darab kenyeret sem”

  • Rangos színészekkel vitt adományt a Jászságba az Országos Roma Civil Tanács

  • Túl az ötezredik család megsegítésén az Országos Roma Civil Tanács!

  • Mert megint itt tartunk: nem, nincs olyan, hogy cigánybűnözés

  • Ismét meggyalázták a roma holokauszt budapesti emlékművétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt