2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Agyonlőttek két embert és házakat gyújtottak fel Nagycsécsen
2008. 11. 03. 00:00

Egy 43 éves férfit és egy 40 éves asszonyt fejbelőttek, több házat felgyújtottak hétfő hajnalra a Borsod megyei Nagycsécsen.

Dancs Mihály, az OCÖÜ elnökhelyettese a RomNetnek elmondta: telefonon értesítették az esetről, és azonnal a helyszínre indult, mivel a támadás során több roma is megsérült, illetve a kisebbségi csoporthoz tartoznak az áldozatok. A helyszínre tart Kolompár Orbán, az OCÖ elnöke és más megyei és országos roma vezető is. Idén már nem az első eset, amikor romákra támadnak Molotov-koktélokkal és fegyverekkel, és halálos, súlyos sérüléses támadások is érték őket az ország különböző településein.

Információk szerint uzsoraügylet állhat a támadások hátterében, míg helybéliek etnikai indíttatásról beszélnek. A településen nincs cigány kisebbségi önkormányzat.

A megyei rendőrfőkapitány a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személy(ek) kilétének megállapítását vagy elfogását közvetlenül elősegítő személy részére egymillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki.

A rendőrség kérése, hogy aki a bűncselekménnyel kapcsolatban információval tud szolgálni, hívja a bűnügyi osztály 06-46/514-579-es számát, de bejelentés tehető az ingyenes 107-es és 112-es segélykérő számon is vagy bármely rendőr szervnél.