2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Regionális Príma Díjjal tüntetik ki a Rajkó Zenekart
2008. 10. 21. 00:00

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Közép-magyarországi Regionális Szervezetének Elnöksége, Regionális Príma Díjjal tünteti ki a Rajkó Zenekart.

A több mint félszáz éve alapított Művészegyüttes tagjai egytől-egyig tehetséges és zeneileg magasan képzett roma muzsikusok. Az elmúlt fél évszázad során, az összes földrészen, a világ 108 országában - néhol többször is - koncerteztek. Repertoárjukkal - amely a magyar és cigányzenei darabokat épp úgy magában foglalja, mint a nagy klasszikus zeneszerzők opera, operett műveinek népszerű darabjait - minden egyes alkalommal elkápráztatták közönségüket.

Művészetüket 2003-ban a Magyar Kultúra Napja alkalmából Kodály Zoltán Díjjal tüntették ki, 2004-ben pedig a Kulturális Miniszter elismeréseképpen "Nemzeti Ifjúsági Zenekar" címet adományozta a Rajkóknak. Ilyen magas kitüntetésben cigányzenekar még nem részesült Magyarországon.

Az Együttes - amely igen szűkös anyagi lehetőségek között végzi magas szintű "kulturális nagyköveti" tevékenységét - folyamatos utánpótlásáról a Talentum Zenei Művészeti Iskola tanárai áldozatos munkája és a diákok szorgalmas hozzáállása gondoskodik.

A Művészegyüttes idén november elején, a "Talentum Tánckar" tagjaival közös, 33 fellépésből álló, hat-hetes franciaországi és svájci turnéra indul, ahol "Dunai Valcerek" címmel a legnépszerűbb Strauss darabokból összeállított zenés-táncos műsorral lépnek fel.