HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Teleki fúrja meg Kolompár Orbánt?

betűméret csökkentése betűméret növelése
2008 Október 01    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Fejvesztettség, baloldali roma belháború jelei mutatkoznak az Országos Cigány Önkormányzatot (OCÖ) irányító Magyarországi Cigány Szervezetek Fóruma (MCF) választási szövetségében - írja a Magyar Nemzet.

Hirdetmény

A Magyar Nemzet információi szerint az egykori romaügyi államtitkárt delegáló kisebb romaszervezet határozottan Kolompár ellenes akcióba kezdett.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség által nemrégiben gyanúsítottként kihallgatott Kolompár Orbán OCÖ-elnöki széke megingott, miután egyik baloldali szövetségese, Teleki László (MSZP) és köre akcióba kezdett ellene.

A szocialista honatyát a cigány önkormányzatba bejuttató EURIFE ugyanis kezdeményezte egy rendkívüli OCÖ-közgyűlés összehívását, ahol Kolompárnak, az önkormányzat és az MCF elnökének be kellene számolnia az ellene és kiskunmajsai civil szervezete ellen folyó eljárásokról. (Kolompáron előbb "csak" 13 millió forintot, újabban - partnerszervezeteivel együtt - már további 140 millió romafoglalkoztatási közpénzt is keresnek a hatóságok.)

A cigány kisebbségi önkormányzat feje, maga is baloldali roma politikus, élesen elutasította Teleki és unokaöccse, Orsós Vendel EURIFE-elnök ajánlatát a rendkívüli közgyűlés összehívására, mondván, ahhoz 14 képviselő aláírása kellene az 52 fős testületből. Kolompár kijelentette, hogy Teleki "nyugodjon meg, az MCF frakció erős".

Ennek ellenére kedden az MCF frakciója ülésezett és több határozatot hozott. Parlamenti mandátumukról való lemondásra szólították fel három fideszest, Farkas Flóriánt, a Lungo Drom elnökét, és Varga Józsefet, valamint Balog Zoltán, az emberi jogi bizottság elnökét, mert szerintük "kettős mércével mérik a cigányságot". Telekit pedig arra szólították fel, hogy mondjon le az OCÖ elnökségi tagságáról, ha nem hajlandó "híven a cigányságért dolgozni".Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt