HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Minisztériumi intézmény tisztviselője a volt gárdafőkapitány jobbkeze

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Gárda
2008 Szeptember 26    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Egybehangzó sajtóértesülések szerint minisztériumi intézmény tisztviselője a Magyar Gárda lemondott főkapitányának jobbkeze. Eszerint Németh Erzsébet Piroska 2007 októbere óta tagja a gárdának, amelynek adatait és pénzügyeit kezelte. Közben a Szociális és Munkaügyi Minisztérium felügyelete alá tartozó Országos Foglalkoztatási Közalapítvány pénzügyi irodájának a munkatársaként dolgozik.

Hirdetmény

A Magyar Nemzetnek a hölgy tagadta, hogy tagja lenne a gárdának vagy dolgozott volna nekik. A Népszavának viszont munkatársai megerősítették, hogy a fotókon, egyenruhában ő látható.

A Népszava úgy tudja, több kollégája előtt ismert Németh Erzsébet Piroska politikai beállítottsága, és olyan is van, aki tud gárdatagságáról. A Népszava információi szerint nézeteit soha nem titkolta, öltözékét sokszor egészítette ki árpádsávos kendővel. 1994. június elseje óta dolgozik a közalapítványnál, azt megelőzően az APEH munkatársa volt. Munkájával szemben eddig nem merült fel kifogás, nem köztisztviselő, pénzügyi elszámolói munkaköre a Munka törvénykönyvének hatálya alá tartozik. Bár a róla kiderült információk megdöbbentették feletteseit, úgy tudjuk, állása nem kerül veszélybe, mert bárkinek joga van ahhoz, hogy bármilyen szervezethez, így akár a Magyar Gárdához csatlakozzon.

Az Országos Cigány Önkormányzat elnöke, Kolompár Orbán már a Magyar Gárda ellen folyó per május 19-i tárgyalása után arról írt, hogy a gárdisták egyike egy állami intézmény munkatársaként a hazai cigányság életét meghatározó döntési pozícióban van. A roma szervezet vezetője a Magyar Nemzetnek arról nem kívánt nyilatkozni, hogy tettek-e lépéseket a fejlesztési programokat, köztük a cigány programok ellenőrzését is végző gárdista hölgy szerepe miatt.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulóján

  • Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestertCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt