2024 April 27., Saturday/Zita napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Minisztériumi intézmény tisztviselője a volt gárdafőkapitány jobbkeze
2008. 09. 26. 00:00

Egybehangzó sajtóértesülések szerint minisztériumi intézmény tisztviselője a Magyar Gárda lemondott főkapitányának jobbkeze.

A Magyar Nemzetnek a hölgy tagadta, hogy tagja lenne a gárdának vagy dolgozott volna nekik. A Népszavának viszont munkatársai megerősítették, hogy a fotókon, egyenruhában ő látható.

A Népszava úgy tudja, több kollégája előtt ismert Németh Erzsébet Piroska politikai beállítottsága, és olyan is van, aki tud gárdatagságáról. A Népszava információi szerint nézeteit soha nem titkolta, öltözékét sokszor egészítette ki árpádsávos kendővel. 1994. június elseje óta dolgozik a közalapítványnál, azt megelőzően az APEH munkatársa volt. Munkájával szemben eddig nem merült fel kifogás, nem köztisztviselő, pénzügyi elszámolói munkaköre a Munka törvénykönyvének hatálya alá tartozik. Bár a róla kiderült információk megdöbbentették feletteseit, úgy tudjuk, állása nem kerül veszélybe, mert bárkinek joga van ahhoz, hogy bármilyen szervezethez, így akár a Magyar Gárdához csatlakozzon.

Az Országos Cigány Önkormányzat elnöke, Kolompár Orbán már a Magyar Gárda ellen folyó per május 19-i tárgyalása után arról írt, hogy a gárdisták egyike egy állami intézmény munkatársaként a hazai cigányság életét meghatározó döntési pozícióban van. A roma szervezet vezetője a Magyar Nemzetnek arról nem kívánt nyilatkozni, hogy tettek-e lépéseket a fejlesztési programokat, köztük a cigány programok ellenőrzését is végző gárdista hölgy szerepe miatt.