2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Szigorúan felelősségre vonást követel az MCF a zavargókkal szemben
2008. 09. 21. 00:00

Szigorúan felelősségre kell vonni azokat, akik rátámadtak a Kossuth térről hazafelé igyekvő békés demonstrálókra - jelentette ki az MCF választási szövetség elnökhelyettese.

Ifj. Bogdán János közölte: "arra kérjük a hatóságokat, rendvédelmi szerveket, hogy jogállami módszerekkel szigorúan vonják felelősségre a felelősöket, a bűncselekmények elkövetőit, mert Molotov-koktéllal, könnygázzal és botokkal ütlegelni már nem a szólás szabadsága" .

Véleménye szerint a Magyar Demokratikus Charta rendezvényéről hazaigyekvők nemcsak fizikai, hanem pszichikai áldozatai is lettek a támadóknak, de köszönetet mondott mindazoknak, akik méltóságteljesen és emelt fővel vettek részt a magyarországi cigányság legnagyobb békedemonstrációján, az Olimpiai parkban.

"Sikerült felhívnunk a társadalmi békéért aggódó honfitársaink figyelmét arra, hogy Magyarországon egyre erősödik, egyre nagyobb teret kapnak a szélsőséges csoportok, ideológiák. Egyúttal sikerült felhívni Európa figyelmét arra, hogy összefogással, közös gondolkodással képesek vagyunk társadalmi békében, szolidaritásban egymás mellett élni" - fogalmazott az MCF elnökhelyettese.