2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

AZ OCÖ tüntetése járhat rosszul
2008. 09. 19. 00:00

Félő, hogy a miniszterelnökkel szembeni keserűség az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) tüntetésének résztvevőin csapódhat le - mondta a Magyar Nemzet pénteki számában Varga József.

"Ha bármi tragédia történne, a fő felelősség Gyurcsány Ferencet terhelné, hiszen főként az ő látszat romapolitikája vezetett oda, hogy ma romák és nem romák nem tudnak békében élni egymással" - jelentette ki a politikus. A Magyar Demokratikus Charta demonstrációjával időben egybeeső, s a Kolompár Orbán OCÖ-elnök által "minden idők legnagyobb cigánytüntetésének" ígért szombati OCÖ-demonstráció kapcsán megjegyezte: a rendszerváltozás óta a legnagyobb cigány kezdeményezésű tüntetés is mindössze háromszáz fős volt, s azt is a balliberális kormány ígéreteivel szembeni csalódás gerjesztette.

Ennek oka szerinte az, hogy a többségében vidéki, falusi népességből álló roma népcsoport idegenül mozog a pesti flaszteren, s a gettótelepek népe tájékozatlan a politikában.

A szombati OCÖ-tüntetés létszámát azonban az is befolyásolhatja, hogy "ki finanszírozza a felutaztatást, illetve hogy ki mennyit ígér a napszámért" - tette hozzá Varga József.