2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Az első Európai Roma Csúcstalálkozó
2008. 09. 15. 00:00

A rendezvényen az uniós intézmények, valamint nemzetközi és roma civilszervezetek vezetői tárgyalnak a formálódó Európai Roma Stratégia tartalmáról.

Az Európai Bizottság és a soros francia elnökség által közösen kezdeményezett találkozót José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke nyitja meg, majd Soros György, a Nyílt Társadalom Intézet és a Soros Alapítvány Elnöke mondja el vitaindító beszédét. Járóka Lívia, a Fidesz-MPSZ néppárti képviselőnője a véleményét a találkozó nyitó fórumán mondja el, ami a romák társadalmi befogadásával kapcsolatos sürgős teendőkkel, illetve az ahhoz szükséges összefogással foglalkozik.

A beszélgetésen részt vesz még Vladimir Spidla, a foglalkoztatásért és szociális ügyekért, valamint Jan Figel, az oktatásért és kultúráért felelős biztos, továbbá Christine Boutin, francia lakásügyi miniszter és Nicolae Gheorghe, az EBESZ korábbi főtanácsadója.

"Elengedhetetlen, hogy a hosszú tervezési folyamatok helyett az azonnali cselekvésre helyezzük a hangsúlyt, és haladéktalanul kielégítő válaszokat találjunk a roma közösségeket sújtó problémákra" - közölte Járóka LÍvia a találkozó kapcsán.