2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Csík: alaptalanul vádolták a roma önkormányzatot
2008. 09. 12. 00:00

A júniusban feloszlatott Heves megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat volt elnöke szerint bebizonyosodott, hogy alaptalanul vádolták őket bűncselekménnyel. De ettől még lesz időközi választás.

- Mára bebizonyosodott - hangsúlyozta Csík Zsolt -, hogy a HMCKÖ vezetése ellen megfogalmazott vádak teljesen megalapozatlanok. A Pusoma Jenő és Farkas Antal (Lungo Drom) megyei képviselők feljelentése nyomán a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálatában megállapította, hogy nem áll fenn bűncselekmény gyanúja a HMCKÖ gazdálkodásával kapcsolatban. Ugyanerre jutott a regionális közigazgatási hivatal is. Mindez számunkra nem meglepő, hiszen tudtuk, nem követtünk el semmit. Ezért is jeleztük a médiumoknak, hogy a vizsgálat lezárása után kívánunk nyilatkozni a történtekről. Az események igazolják: a feljelentők szándéka az volt, hogy szétzilálják az önkormányzatunkat. Mi már a negyedikek vagyunk az országban, ahol a Lungo Drom képviselői elérték mondvacsinált indokokkal a feloszlatást. - mondja Csík Zsolt, a Heves Megyei Hírlapnak adott interjúban.

Ebben arra is kitér: minden elköltött forintot számlával tudnak igazolni, és minden fillért a meghatározott programokra fordítottak. Azt is cáfolja, hogy túlságosan drágán vásároltak volna egyes esetekben, és egyáltalán nem tartja kirívónak, hogy másfél millió forintba került a karácsondi romanap. Azt pedig ugyancsak rendjénvalónak ítéli, hogy gépkocsi költségtérítésre is milliós tételt használtak fel. Elvégre - mint Csík fogalmaz - az elnöki feladatok rengeteg lobbizással, és ebből eredően utazással járnak.

Az interjú a Heves Megyei Hírlap pénteki számában olvasható.