HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Daróczi Ágnes: A civil "összefogás" több, mint a charta

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Daróczi Ágnes
2008 Szeptember 10    Forrás: Népszabadság


Ez a cikk archív

Tenni kell a kisebbségeket ért atrocitások és a kirekesztés ellen, ahogy az erőszak minden más formája ellen is. Ám egy ilyen megmozdulás csak akkor hiteles, ha túlmutat a politikai haszonszerzésen, hosszú távon is következetes, és csökkenti, nem pedig elmélyíti az országot sújtó megosztottságot - hangsúlyozza állásfoglalásában az Összefogás az erőszak ellen mozgalom, amely mindezek miatt nem tartja elegendőnek a miniszterelnökhöz kötődő Magyar Demokratikus Charta tüntetését, és külön demonstrációt hirdet.

Hirdetmény

A jelenleg úgy negyven civil szervezetet tömörítő "Összefogás" mozgalom rendezvénye az erőszakmentesség világnapjához kapcsolódva, október 4-én lesz. A civilek békés sétára hívnak a Deák tértől a Hősök teréig, ahol az ország sokszínűségét jelképező tarka szőttest készítenek.

Bár az "Összefogás" közleménye nehezen félreérthető bírálatot tartalmaz, Daróczi Ágnes, a mozgalom egyik képviselője kérdésünkre közölte: nem a Magyar Demokratikus Charta ellen szerveződnek, hanem azért, hogy hozzájáruljanak egy olyan közmegegyezés kialakulásához, amely az erőszakmentességen alapul. Nem kizárólag civil szerveződések részvételét várják, az lenne jó, ha a pártok is kifejeznék egyetértésüket.

A Magyar Demokratikus Chartát - lévén, hogy Gyurcsány Ferenc felhívására alakult - sokan pártpolitikai kezdeményezésnek tekintik. Az Összefogás az erőszak ellen mozgalom túlmutat ezen, átfedések ettől még lehetnek.

A Roma Polgárjogi Alapítvány például tagja az "Összefogás" mozgalomnak, miközben Horváth Aladár, az alapítvány vezetője a Magyar Demokratikus Chartát is aláírta, és felszólalt az alakuló ülésen.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Gyilkossággal gyanúsítják a kárpátaljai romák elleni pogrom szervezőjét

  • A KMKSZ elítéli a kárpátaljai romák ellen Lembergben elkövetett pogromot

  • Ukrán biztonsági főnök: Oroszország állhat a romák elleni lembergi támadás mögött

  • Ungvári roma jogvédő: a kárpátaljai romák nagyon nehéz időket élnek át

  • Járóka Lívia: véget kell vetni a kárpátaljai romák bántalmazásának!CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt