HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Daróczi Ágnes: A civil "összefogás" több, mint a charta

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Daróczi Ágnes
2008 Szeptember 10    Forrás: Népszabadság


Ez a cikk archív

Tenni kell a kisebbségeket ért atrocitások és a kirekesztés ellen, ahogy az erőszak minden más formája ellen is. Ám egy ilyen megmozdulás csak akkor hiteles, ha túlmutat a politikai haszonszerzésen, hosszú távon is következetes, és csökkenti, nem pedig elmélyíti az országot sújtó megosztottságot - hangsúlyozza állásfoglalásában az Összefogás az erőszak ellen mozgalom, amely mindezek miatt nem tartja elegendőnek a miniszterelnökhöz kötődő Magyar Demokratikus Charta tüntetését, és külön demonstrációt hirdet.

Hirdetmény

A jelenleg úgy negyven civil szervezetet tömörítő "Összefogás" mozgalom rendezvénye az erőszakmentesség világnapjához kapcsolódva, október 4-én lesz. A civilek békés sétára hívnak a Deák tértől a Hősök teréig, ahol az ország sokszínűségét jelképező tarka szőttest készítenek.

Bár az "Összefogás" közleménye nehezen félreérthető bírálatot tartalmaz, Daróczi Ágnes, a mozgalom egyik képviselője kérdésünkre közölte: nem a Magyar Demokratikus Charta ellen szerveződnek, hanem azért, hogy hozzájáruljanak egy olyan közmegegyezés kialakulásához, amely az erőszakmentességen alapul. Nem kizárólag civil szerveződések részvételét várják, az lenne jó, ha a pártok is kifejeznék egyetértésüket.

A Magyar Demokratikus Chartát - lévén, hogy Gyurcsány Ferenc felhívására alakult - sokan pártpolitikai kezdeményezésnek tekintik. Az Összefogás az erőszak ellen mozgalom túlmutat ezen, átfedések ettől még lehetnek.

A Roma Polgárjogi Alapítvány például tagja az "Összefogás" mozgalomnak, miközben Horváth Aladár, az alapítvány vezetője a Magyar Demokratikus Chartát is aláírta, és felszólalt az alakuló ülésen.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani DesignCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt