2024 April 27., Saturday/Zita napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

A cigányság történelmének legnagyobb demonstrációjára készül az MCF
2008. 09. 09. 00:00

A Magyarországi Cigány Szervezetek Fóruma (MCF) és választási szövetségesei kijelentették: elég volt a fasiszták terrorjából, nem hagyhatja a cigányság, hogy félelemben éljen.

A Magyarországi Cigány Szervezetek Fóruma (MCF) és választási szövetségesei kijelentették: elég volt a fasiszták terrorjából, nem hagyhatja a cigányság, hogy félelemben éljen, eljött az idő, hogy erőt mutatva utcára vonuljon és így fejezze ki nemtetszését a feketeruhás sereg szellemiségét követőeknek. Szeretnénk továbbra is békében élni, nincs szükség arra, hogy szembe állítsák a szegény roma és a szegény magyar embert - mondta Kolompár Orbán hétfői sajtótájékoztatóján, ahol a választási szövetséges szervezetek vezetői is megjelentek. A demonstrációhoz az OCÖ ellenzéki frakciójának néhány képviselője, szervezeti szinten pedig a Békés megyei Lungo Drom is csatlakozott.

Kijelentették: betelt a pohár, elég volt, a cigányság is meg tudja védeni önmagát, ha kell!

Új romaügyi biztost neveztek ki a kormányba Orbán Viktor miniszterelnök szerda este Sztojka Attilát nevezte ki egy kormányhatározatban a roma kapcsolatokért felelős kormánybiztosnak. Ötfős titkárságot is kap.

Közzétette: RomNet – 2021. augusztus 5., csütörtök