2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Az MCF elítéli, hogy etnikai háborút akar szítani a jobboldali média
2008. 09. 07. 00:00

Veszélyesnek tartaj az MCF, hogy a Hír TV, és más jobboldali médium a péntek esti Mezőfalván történt balesetet olaszliszkához hasonlítja, hogy etnikai konfliktust, háborút szítson az emberek között.

A baleset péntek este történt a Fejér megyei településen. Egy személyautó balra kanyarodás közben üközött össze egy motorkerékpárral, amelnek sem a vezetője, sem az utasa nem viselt bukósisakot, ráadásul a motor vezetőjének jogosítványa sem volt. A motoron ülő 14 éves lány, a sérüléseibe a kórházban belehalt.

A karambol láttán a környező házakból többen kijöttek, majd bántalmazni kezdték a gépkocsi vezetőjét és vele utazó 20 éves lányát, valamint a házukból ugyancsak kirohanó, segítségükre siető feleséget és fiút is, betörték a kocsi szélvédőjét, letörték a tükröket, és összetörték a hátsó lámpát.

A kiérkező rendőrök figyelmeztetésként kétszer a levegőbe lőttek, egy embert előállítottak.

Az MCF-Roma Összefogás Párt elnökhelyettese a RomNetnek küldött közleményében sajnálatosnak, és egyben rendkívül veszélyesnek tartotta, hogy felelőtlen emberek tudatosan etnikai konflikust próbálnak csinálni egy közúti balesetből és az azt követő bűncselekményből úgy, hogy a két évvel ezelőtti olaszliszkai tragédiával vonnak párhuzamot.

A Fejér megyei Mezőfalván történt balesetben elhunyt 14 éves lány családjának őszinte részvétét fejezi ki az MCF-Roma Összefogás Párt, és szörnyű tragédiának tarja, hogy egy kislánynak így kellett befejeznie életét - mondtaIfj. Bogdán János, hozzátéve, mint Magyarország legnagyobb roma civil szerveződése arra kérik a médiát, érezze át az elhunyt kislány családjának a fájdalmát, és ne csináljon az ügyből etnikai konfliktust, háborút, és a helyszíenen forgató televíziós stábok riporterei és újságírók ne vonjanak párhuzamot a pénteken történt eset és a 2006. októberi olaszliszkai eset között.

Szervezetünk egyaránt elítél minden bűncselekményt, függetlenül attól, hogy azt milyen származású ember követte el - jelentte ki az elnökhelyettes.

Közölte at is, arra kérik a rendőrség, a polgárőrség és a helyi kisebbségi önkormányzat képviselői által létrehozot konfliktuskezelő bizottságot, hogy ne engedjék, hogy a településen élők között elmélyüljön a feszültség, egyben ara kérjük Mezőfalva roma lakosságát is, hogy őrizzék meg higgadtságukat.

"Tudjuk, hogy egy gyermek elvesztése a legnagyobb tragédia, amit ember átélhet, de mégis arra kérjük a családot, a rokonságot, az elhunyt kislány lelki békéje érdekében ne engedjék, hogy a hirtelen indulatok újabb táptalajt adjanak a szélsőséges eszmék követőinek, ugyanis minden magy állampolgár számára is érezhető, hogy az utóbbi két évben soha nem látot mértékben erősödött a cigányellenesség" - fogalmazott vasárnapi közleményében Ifj. Bogdán János, az MCF-Roma Összefogás Párt elnökhelyettese.