2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Megválasztotta új elnökét a Phralipe
2008. 09. 04. 00:00

Babos Béla személyében a múlt vasárnap óta új országos elnöke van a Phralipe Független Cigány Szervezet Országos Szervezetének, az alelnöki posztra pedig Daróczi Ágnest választotta a küldött gyűlés.

Osztojkán Béla halála után két hónapra, megválasztotta új elnökét a Phralipe Független Cigány Szervezet Országos Szervezete, Babos Béla személyében. Mivel az Országos Szervezet tagszervezetei Borsod megyében koncentrálódnak, így az elnökválasztási procedúrát Taktaszada településén bonyolították. A elnöki posztért Babos Bélán kívül Daróczi Ágnes is indult, ám a 42 küldöttből 35-en Babosnak szavaztak bizalmat.

Az elnök a Szervezet jövőjét illetően elmondta, hogy a tagszervezetek pályázatírási kompetenciáin szeretne javítani, ugyanis így erősödhetnek meg tagszervezeteik. Nem titkolt célja az sem, hogy a politikai vagy más egyéb oknál fogva, az Országos Szervezettől elpártolt tagszervezeteket visszacsábítsa. A szervezet egységében látja a Phralipe meghatározó politikai szerepét a 2010-es kisebbségi választásokon..

Arra a kérdésünkre, hogy mit kíván határozottan megtartani Osztojkán Béla szellemiségéből, elmondta, hogy párbeszédet szeretne folytatni minden cigány üggyel foglalkozó szervezettel és kisebbségi önkormányzatokkal, illetve állami szervekkel. De mindenekelőtt szem előtt akarja tartani a cigányok érdekeit.

Babos Béla 47 éves, két gyermeke és két unokája van. 1990 óta tagja a szervezetnek, s ahogy ő fogalmazott: az eltelt idő alatt, tulajdonképpeni jobb keze volt Osztojkán Bélának. Babos 2002-től az Országos Cigány Önkormányzat képviselője is volt, Lungo Drom - Phralipe koalíció révén. Jelenleg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Cigány Kisebbségi Önkormányzat képviselője.