HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Megválasztotta új elnökét a Phralipe

betűméret csökkentése betűméret növelése
2008 Szeptember 04    Forrás: Kissné Oláh Anita - RomNet


Ez a cikk archív

Babos Béla személyében a múlt vasárnap óta új országos elnöke van a Phralipe Független Cigány Szervezet Országos Szervezetének, az alelnöki posztra pedig Daróczi Ágnest választotta a küldött gyűlés. A kongresszust a Borsod megyei Taktaszada településén bonyolította a szervezet.

Hirdetmény

Osztojkán Béla halála után két hónapra, megválasztotta új elnökét a Phralipe Független Cigány Szervezet Országos Szervezete, Babos Béla személyében. Mivel az Országos Szervezet tagszervezetei Borsod megyében koncentrálódnak, így az elnökválasztási procedúrát Taktaszada településén bonyolították. A elnöki posztért Babos Bélán kívül Daróczi Ágnes is indult, ám a 42 küldöttből 35-en Babosnak szavaztak bizalmat.

Az elnök a Szervezet jövőjét illetően elmondta, hogy a tagszervezetek pályázatírási kompetenciáin szeretne javítani, ugyanis így erősödhetnek meg tagszervezeteik. Nem titkolt célja az sem, hogy a politikai vagy más egyéb oknál fogva, az Országos Szervezettől elpártolt tagszervezeteket visszacsábítsa. A szervezet egységében látja a Phralipe meghatározó politikai szerepét a 2010-es kisebbségi választásokon..

Arra a kérdésünkre, hogy mit kíván határozottan megtartani Osztojkán Béla szellemiségéből, elmondta, hogy párbeszédet szeretne folytatni minden cigány üggyel foglalkozó szervezettel és kisebbségi önkormányzatokkal, illetve állami szervekkel. De mindenekelőtt szem előtt akarja tartani a cigányok érdekeit.

Babos Béla 47 éves, két gyermeke és két unokája van. 1990 óta tagja a szervezetnek, s ahogy ő fogalmazott: az eltelt idő alatt, tulajdonképpeni jobb keze volt Osztojkán Bélának. Babos 2002-től az Országos Cigány Önkormányzat képviselője is volt, Lungo Drom - Phralipe koalíció révén. Jelenleg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Cigány Kisebbségi Önkormányzat képviselője.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A cigányok harminc éve elszenvedői a túlóratörvénynek

  • ORÖ-s képviselők tucatjait hallgatták ki gyanúsítottként

  • KÁSLER MIKLÓS: A ROMA SZAKKOLLÉGIUMOK ELŐSEGÍTIK A TEHETSÉGEK KIBONTAKOZTATÁSÁT

  • Azért kellett mennie a CEU-nak, mert Soros támogatta a romákat?

  • Rafael Gyula: a baloldali pártok mondják fel a Jobbikkal való együttműködésüket!CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt