2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Rasszista a polgármester? Felháborította a romák szándéka!
2008. 08. 26. 00:00

Simon László, Kismányok polgármestere fel van háborodva amiatt, hogy a váraljai Péróból hamarosan elköltöző kilenc család közül egy a településen akar házat venni.

- Jómagam és a kismányoki polgárok nem örülnek annak, hogy a mi településünkön is van egy ház, amit kinéztek - mondta Simon László. Hozzátette, egyetért Filczinger Ágnes váraljai polgármester szándékaival, hogy a nyomortelepet fel kell számolni, de ellenzi, hogy onnan az ő falujukba költözzenek. Mint mondta, megakadályozni nem tudják, de ez a véleményük.

Mint arról korábban többször is hírt adtunk, a nyomortelep felszámolására - ahol túlnyomó részt romák laknak - Váralja önkormányzata 54 millió forintot nyert a Szociális és Munkaügyi Minisztérium a Magyarországi Cigányokért Közalapítvány és az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány közös pályázatán. A támogatás révén kilenc család juthat ingatlanhoz. Váralján azonban nincs elegendő megfelelő műszaki állapotú eladó ház. Ezért a romák kénytelenek más településen ingatlant keresni.