2024 March 28., Thursday/Hajnalka napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

A hivatal előtt tüntetnének a cigányok
2008. 08. 14. 00:00

A körzeti megbízott és a helyi polgárőrség mellett a gyöngyöshalászi székhelyű Buldog Kft vigyáz a közbiztonságra a nagyjából ezerötszáz fős faluban.

A körzeti megbízott és a helyi polgárőrség mellett a gyöngyöshalászi székhelyű Buldog Kft vigyáz a közbiztonságra a nagyjából ezerötszáz fős faluban. Somodi Tiborné polgármeste elmondta: az őrzővédő céggel kötött szerződés felbontásáról dönt majd a képviselő-testület.

A polgármester nyújtja be az erről szóló előterjesztést, és ismerteti annak a petíciónak a szövegét, amelyben cigány szervezetek követelik, hogy az önkormányzat azonnal bontsa fel szerződését a biztonsági céggel, és kilátásba helyezik, hogy ellenkező esetben határozatlan ideig tartó csendes demonstrációt tartanak a romák az önkormányzat előtt.

Az ügy előzménye, hogy augusztus első napjaiban az őrzővédő szolgálat egyik munkatársa úgy megpofozott az utcán egy helybéli roma férfit, aki az ütéstől eszméletét vesztette, kitört pár foga és nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Halmajugrán lakossági kérésre kötöttek másfél éve szerződést a biztonsági szolgálattal, amikor még nem volt körzeti megbízott a faluban. A falu első embere statisztikai adatokra hivatkozva állította: az elmúlt három évben nőtt a bűncselekmények, főleg a lopások száma a településen.