2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Orbánnak ír Kolompár Orbán
2008. 07. 21. 00:00

Az OCÖ elnöke levélben kéri fel a Fidesz elnökét, hogy vizsgálja meg, lehet-e a Fidesz tagja olyan önkormányzati vezető, aki meghívja saját településére demonstrálni a Magyar Gárdát.

"Nem jöhettek volna létre a Magyar Gárda legutóbbi vidéki akciói helyi fideszesek támogatása nélkül" - állította az Indexnek Kolompár Orbán. Az OCÖ vezetője az ellenzéki párt tagjainak szerepvállalása miatt levélben kér eligazítást a párt romákkal kapcsolatos valódi álláspontjáról.

Kolompár Orbán azért fordul Orbán Viktor pártelnökhöz, mert a hétvégén Szikszón megtartott Magyar Gárda-demonstrációt a helyi alpolgármester közbenjárásával szervezték meg. Kolompár Orbán szerint tény, hogy a település szocialista polgármestere megpróbálta megakadályozni a helyettes engedélyével induló rendezvényt, de a tiltás ellenére a fideszes alpolgármester végül a főtérre vitte a gárdásokat. Kolompár hasonló mértékű közreműködést tapasztalt a Magyar Gárda korábbi fellépéseinél is, például Faddon, ahol júniusban tartott bemutatót mintegy 150 gárdista.

Az OCÖ vezetője úgy vélte, a Fidesz elnökének el kell döntenie, hogy a cigányellenes szervezetet támogathatják-e a párt tagjai, hiszen Orbán Viktor egészen más hangnemben beszél, amikor a romák szavazatairól van szó.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője az Index kérdésére elmondta, hogy a párt vezetése eddig nem foglalkozott a romák és a Magyar Gárda ellentétével, de válaszolni fognak Kolompár Orbánnak, ha elküldi levelét.