HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Lezárult az MTV második roma gyakornoki programja

betűméret csökkentése betűméret növelése
2007 December 20    Forrás: HVG


Ez a cikk archív

A napokban fejeződött be az MTV második roma ösztöndíjas programja. A két éve indított képzésnek köszönhetően eddig heten fejezték be a többhónapos képzést, és váltak a közszolgálati televízió csapatának tagjává.

Hirdetmény

Berkes Béla 2006-ban végzett, és szombaton Hégető Honorka-díjjal jutalmazták Uzsorások című riportjáért, a programért felelős kisebbségi műsorok szerkesztősége pedig december 18-án a Parlamentben kapta meg a terület legnagyobb állami elismerését, a Kisebbségekért-díjat.

Klein Judit, a Magyar Televízió Kisebbségi Műsorok Szerkesztőségének vezetője kedden vehette át a kitüntetést a Parlamentben Gyurcsány Ferenc miniszterelnöktől. Az 1995-ben alapított kitüntetéssel a kisebbségi közéletben kiemelkedő munkát végzőket honorálják. "Tizenöt nyelven készítünk műsort, minden nemzetiséghez a saját nyelvén szólunk. Büszkék vagyunk arra, hogy ezzel hozzájárulhatunk a kisebbségek identitásának megőrzéséhez - mondta Klein Judit. Ez a díj harminc év munkáját ismeri el."

A szerkesztőség gondozza a Magyar Televízió roma ösztöndíjas programját is. "Ha évtizedek múlva visszatekintünk a roma program mögöttünk álló két évére, tudni fogjuk: történelmet csináltunk" - mondta Leipold Péter, a nemzeti főadó esélyegyenlőségért felelős ombudsmanja. A Magyar Televízió képzésén 2006 óta tehetséges roma fiatalok sajátíthatják el a televíziózás alapjait a közszolgálati MTV-nél. Tavaly négy szakember fejezte be sikeresen egyéves gyakorlatát, ők ma mindannyian a Magyar Televízió munkatársai: a Kultúrház, az Ablak, a Kékfény szerkesztőségében dolgoznak.

A köztévé felhívására 2007 elején negyvennyolc diplomás fiatal jelentkezett a második "évfolyamra", közülük kilenctagú bizottság választotta ki az öt legígéretesebbet. Egyikük Walesben tanulta a televíziózást egy uniós ösztöndíjnak köszönhetően, a többi végzett gyakornok közül a Magyar Televízió Hosszú Andrea vágóval, Daróczi Tímea szerkesztővel (Múlt-Kor című műsor) és Boda János gyártásvezetővel kötött munkaszerződést.



Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Mit éreznek a romák az elmúlt évek növekedéséből?

  • Forgács István: A cigányság felzárkózása gazdasági kérdés

  • Segítségnyújtás a kárpátaljai magyar közösségnek

  • Cigány magyar - csapatépítő tréning a Jurányiban

  • Orbán Viktor védi, de az OLAF elővenné Farkas Flóriánt is



CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?














KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar



    Phiren Amenca



    Parno Graszt