HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Lezárult az MTV második roma gyakornoki programja

betűméret csökkentése betűméret növelése
2007 December 20    Forrás: HVG


Ez a cikk archív

A napokban fejeződött be az MTV második roma ösztöndíjas programja. A két éve indított képzésnek köszönhetően eddig heten fejezték be a többhónapos képzést, és váltak a közszolgálati televízió csapatának tagjává.

Hirdetmény

Berkes Béla 2006-ban végzett, és szombaton Hégető Honorka-díjjal jutalmazták Uzsorások című riportjáért, a programért felelős kisebbségi műsorok szerkesztősége pedig december 18-án a Parlamentben kapta meg a terület legnagyobb állami elismerését, a Kisebbségekért-díjat.

Klein Judit, a Magyar Televízió Kisebbségi Műsorok Szerkesztőségének vezetője kedden vehette át a kitüntetést a Parlamentben Gyurcsány Ferenc miniszterelnöktől. Az 1995-ben alapított kitüntetéssel a kisebbségi közéletben kiemelkedő munkát végzőket honorálják. "Tizenöt nyelven készítünk műsort, minden nemzetiséghez a saját nyelvén szólunk. Büszkék vagyunk arra, hogy ezzel hozzájárulhatunk a kisebbségek identitásának megőrzéséhez - mondta Klein Judit. Ez a díj harminc év munkáját ismeri el."

A szerkesztőség gondozza a Magyar Televízió roma ösztöndíjas programját is. "Ha évtizedek múlva visszatekintünk a roma program mögöttünk álló két évére, tudni fogjuk: történelmet csináltunk" - mondta Leipold Péter, a nemzeti főadó esélyegyenlőségért felelős ombudsmanja. A Magyar Televízió képzésén 2006 óta tehetséges roma fiatalok sajátíthatják el a televíziózás alapjait a közszolgálati MTV-nél. Tavaly négy szakember fejezte be sikeresen egyéves gyakorlatát, ők ma mindannyian a Magyar Televízió munkatársai: a Kultúrház, az Ablak, a Kékfény szerkesztőségében dolgoznak.

A köztévé felhívására 2007 elején negyvennyolc diplomás fiatal jelentkezett a második "évfolyamra", közülük kilenctagú bizottság választotta ki az öt legígéretesebbet. Egyikük Walesben tanulta a televíziózást egy uniós ösztöndíjnak köszönhetően, a többi végzett gyakornok közül a Magyar Televízió Hosszú Andrea vágóval, Daróczi Tímea szerkesztővel (Múlt-Kor című műsor) és Boda János gyártásvezetővel kötött munkaszerződést.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Új jelentés szedi szét Járóka Lívia állításait a magyarországi romák helyzetéről

  • Németh Zsolt: az európai történelem és a cigányság története szervesen összekapcsolódik

  • Budapest Ritmo - Idén a roma kultúra áll a középpontban

  • Roma Pride 2018: “Te is a nemzet része vagy!”

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt