HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A nemzeti és etnikai jogok országgyűlési biztosának közleménye

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  kállai ernő
2007 December 07    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Mélységesen megdöbbent Kállai Ernő kisebbségi ombudsman a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnökének a cigányság helyzetével kapcsolatosan megfogalmazott közleményén. A RomNet az alábbiakban közli olvasóival A nemzeti és etnikai jogok országgyűlési biztosának állásfoglalását.

Hirdetmény

Mélységes megdöbbenéssel olvastam a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnökének közleményét a cigányság helyzetével kapcsolatosan. A közlemény szerzője azt fejtegeti, hogy "a cigányságnak vérfertőzés útján degenerálódó, ősközösségi szintű szubkultúrában élő rétege termeli ki magából a cigánybűnözés egy részét", illetve a bűnözés terjedésének genetikai vetületére figyelmeztet. E megközelítés, amellett, hogy sérti és megalázza a magyarországi cigányság mélyszegénységben élő, legkiszolgáltatottabb rétegeit, olyan összefüggéseket sejtet, amelyek hangoztatása már évtizedek óta nem fogadható el a demokratikus társadalmakban. Egy emberi jogokat tiszteletben tartó, nyitott európai társadalomban nem engedhető meg és nem fogadható el, hogy egy parlamenti párt szövetségeseként ismert Mozgalom vezetője ilyen tartalmú nyilatkozatot tegyen.

Remélem, hogy a Jobbik vezetősége illetve a közlemény szerzője is felismeri, hogy a közlemény súlyosan sérti az érintettek emberi méltóságát, és ennek megfelelően nyilvánosan megköveti az érintetteket. Reményeimet fejezem ki továbbá a tekintetben is, hogy a Jobbikkal szövetséget és baráti kapcsolatokat ápoló parlamenti pártok és társszervezeteik nyilvánosan és egyértelműen elhatárolódnak a közleménytől.

Dr. Kállai ErnőHirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Cigányozással vádolja Puzsért egy roma jogvédő aktivista

  • Varga Erika: Automatikusan működnek a „szalonrasszista” attitűdök

  • Magyar film nyerte a berlini Romani Filmek Fesztiválja fődíját

  • A roma és a magyar kultúra kiegészíti egymást

  • „Ugyanolyanok, mint mindenki más ember”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt