HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kiffuladt a romapolitika

betűméret csökkentése betűméret növelése
2007 December 06    Forrás: Hírextra


Ez a cikk archív

A romapolitika kifulladásának éve volt 2006, a magyarországi cigányság helyzetének javítása távlatos politikai gondolkodást és együttműködést tenne szükségessé - foglalta össze a romák múlt évi helyzetéről beszámoló kötet lényegét Törzsök Erika, a jelentés egyik szerkesztője csütörtökön Budapesten.

Hirdetmény

Az oktatás az egyik legfontosabb kérdése az ügynek, a különböző minisztériumok együttműködése nélkül az erőfeszítések nem hozzák meg a kívánt eredményt - mondta az Európai Összehasonlító Kisebbségkutatások Közalapítvány (EÖKIK) kuratóriumának elnöke a Cigánynak lenni Magyarországon; Jelentés 2006: A romapolitika kifulladása című kötet bemutatóján.

Daróczi Gábor, az oktatási tárca volt romaügyi miniszteri biztosa arról beszélt, hogy az oktatási rendszerbe eddig befektetett energia és pénz nem hozta meg eredményét, ugyanis, mint azt a PISA-felmérés is mutatja, továbbra is a magyar rendszer őrzi meg leginkább a társadalmi különbségeket.

A jelentés kritikát fogalmazott meg a telepfelszámolás program kapcsán is. A mindössze 650 millió forint és a programban résztvevő kilenc település elfedte a valódi problémát: "elcigányosodott" falvakban vagy éppen külterületeken élő romák lakáskörülményeinek javítása változtat-e bármit is az érintett családok térbeni, munkapiaci és oktatási kirekesztettségén - kérdezték.

Az EÖKIK által készített jelentés szerint a tavalyi év két legnagyobb indulatokat kiváltó, romákat érintő híre az olaszliszkai tragédia és a mohácsi romák egy részének svédországi, elutasított menedékkérése volt. "Az olaszliszkai tragédia nyomán a média egy részében olyan hangnemű és indulatú uszító publicisztikák jelentek meg, amilyeneket korábban elképzelni se tudtunk volna" - olvasható a kötetben.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését

  • Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól ErdélybenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt