HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Médiaközpontot és ösztöndíj alapítását tervezi az OCÖ

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  OCÖ, médiaközpont
2007 December 05    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Egy roma információs és művelődési központ, valamint egy felsőoktatási ösztöndíjrendszer létrehozását tervezi az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) - hangzott el a testület szerdai elnökségi ülésén Budapesten.

Hirdetmény

A roma képviseleti szerv jövői évi munkaterv-koncepciójának tárgyalásán Kolompár Orbán azt mondta: 2008-ban nagyobb hangsúlyt kívánnak fektetni a több mint ezer kisebbségi önkormányzat és a mintegy hatszázezres cigányság tájékoztatására, ezért az OCÖ Dohány utcai épületében egy olyan központot kívánnak létrehozni, amely mini televíziós stúdióval, és egy internetes központtal rendelkezne, amellyel valamennyi cigány kisebbségi önkormányzatot összekapcsolnának.

Az OCÖ elnöke hozzátette: a stúdió képes összefoglalókat készítene a testületi ülésekről, minisztériumi tárgyalásokról, rendezvényekről, s azt egy országos televízió számára átadná, amely hetente egyszer, 50 percben műsorra tűzné.

Kolompár Orbán közlése szerint a kialakításra 20 millió forint áll rendelkezésükre, a televíziós csatornákkal pedig már felvették a kapcsolatot, és tavasszal elindulhat a műsor. Azt, hogy melyik televízióról van szó, még nem kívánta elárulni.

Az elnök elmondta azt is, hogy átalakítják az OCÖ internetes honlapját, valamit megváltoztatják a Világunk című havi lap formáját, megjelenését, így az januártól kéthetente, hírmagazinként, kevesebb oldalszámmal jelentkezne.

Az önkormányzat egy olyan felsőoktatási ösztöndíjat is létre kíván hozni, amely azokat a roma fiatalokat támogatná, akik diplomájuk megszerzését követően kisebbségi ügyekkel foglalkoznának.

Az ösztöndíj alap kiadását a kőbányai, Gyömrői úti székház eladásából származó bevétel, mintegy 50 millió forintot, lekötéséből származó kamatokból fedeznék.

Kolompár Orbán üdvözölte és támogatja a kisebbségi ombudsman jogászi ösztöndíj alapítási kezdeményezését, mert mint mondta, kevés kisebbségi jogban járatos ember dolgozik a közigazgatásban.

Az OCÖ a jövői évi költségvetését, ez évi zárszámadását, valamint a koncepció elfogadását december közepi közgyűlésén tárgyalja.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőket

  • Obstruálások miatt még mindig nem alakulhat meg az ORÖ!

  • Izraelben ad koncerteket a 100 Tagú Cigányzenekar

  • Tüntetést szerveznének az ORÖ új képviselői a megalakulásukért

  • Elutasította a Kúria a Firosz alakulóülésre vonatkozó beadványátCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt