2024 May 11., Saturday/Ferenc napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Diszkriminálják a cigány tanulókat Miskolcon
2007. 11. 30. 00:00

Elmarasztalta az Egyenlő Bánásmód Hatóság a miskolci önkormányzatot, mivel több oktatási intézményében elkülönítve oktatja-neveli a roma tanulókat a többi gyerekektől.

A diszkriminációs ügyeket kivizsgáló hatóság határozatát egyhónappal ezelőtt kapta meg az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyermekeknek Alapítvány, amelynek elnöke a lapnak azt mondta: jelenleg "várakozó állásponton van". A miskolci önkormányzat ugyanis 30 napon belül megtámadhatná a határozatot a bíróságon. Hogy ez megtörtént-e, arról még nem kapott hírt az alapítvány - fűzte hozzá Újlaky András.

Gregor Katalin, az Egyenlő Bánásmód Hatóság munkatársa a lapnak adott nyilatkozatában úgy fogalmaz, hogy mérsékeltnek mondható a szankció, amit kiszabtak a miskolci önkormányzatra. Hogy pontosan mit állapítottak meg, azt nem közölték. A szakember szerint mivel pénzbírságot nem szabtak ki Miskolcra, nem hozzák nyilvánosságra a vizsgálat eredményét.

Újlaky András viszont úgy látja, a szankció, amit a hatóság hozott - vagyis a felszólítás, hogy az önkormányzat hagyjon fel szegregációs tevékenységével - sokkal "erősebb", mintha pénzbírságot róttak volna ki.