HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Két gyerek súlyos égési sérüléseket szenvedett egy lakástűzben Kiskőrösön

betűméret csökkentése betűméret növelése
2007 November 28    Forrás: HBA - RomNet


Ez a cikk archív

Saját életének kockáztatásával mentett ki egy lángoló lakásból két gyereket egy kiskőrösi férfi szerda délelőtt annak ellenére, hogy a lakás tulajdonosa nem kívánta beengedni a család segítségére siető szomszédot - csak azért, mert cigány.

Hirdetmény

30 éves négy gyermekes Rostás Attila délelőtt azt vette észre, hogy a szomszédjának a házteteje erősen füstöl, így átsietett, hogy megkérdezze, mi a baj, tud-e valamiben segíteni. A nem cigány szomszéd annyit mondott: "van egy kis tűz, de mindjárt eloltjuk, nem vészes, és tűnj innen el". A szomszéd férfi tudta, hogy a szomszéd lakásban szintén négy gyerek van, akik közül kettő még nem iskoláskorú, és mondta, engedje be, hagy segítsen, mert már lángol a tető. A szomszéd erre bezárta a kaput, és azt mondta, cigányokra nincs szüksége. Az egyik szemtanú a RomNetnek elmondta, hogy ekkor a cigányember, félrelökte a romákat korábban sem kedvelő férfit, és berontott a lakásba. Azt látta, hogy a lángoló ház egyik szobájának plafonja már leszakadt, és a helyiségből két, már lángoló pici gyermeket mentett ki.

A gyermekek testfelületének mintegy 50 százaléka megégett, de a mentés közben az édesanya is súlyos égési sérülést szenvedett - mondta a tűzoltást végző parancsnok. Paksi Dénes alezredes, a kiskőrösi tűzoltóság parancsnoka hozzátette: a gyermekeket mentőhelikopterrel kórházba szállították. Az egyik gyermeket Budapestre, a másikat Pécsre vitték a mentők, míg az édesanyát mentővel a kiskunhalasi kórházba vitték.

A tűzoltók szerint a négy gyermekét nevelő édesanya a melléképületbe ment, ahol a nagymama tartózkodott, ekkor keletkezett, eddig még ismeretlen okból tűz abban a szobában, ahol gyermekeit hagyta.

A tűzoltóparancsnok beszámolt arról, hogy két gyermeket a szomszédok segítségével mentettek ki a lángoló lakásból, a másik kettőt a kiskőrösi tűzoltók hozták ki az épületből.

Az oltásban a kiskőrösi tűzoltók mellett kalocsai és kiskunhalasi egységek is részt vesznek - fűzte hozzá a tűzoltó alezredes.

A tűz keletkezésének körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt