2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Két gyerek súlyos égési sérüléseket szenvedett egy lakástűzben Kiskőrösön
2007. 11. 28. 00:00

Saját életének kockáztatásával mentett ki egy lángoló lakásból két gyereket egy kiskőrösi férfi szerda délelőtt annak ellenére, hogy a lakás tulajdonosa nem kívánta beengedni.

30 éves négy gyermekes Rostás Attila délelőtt azt vette észre, hogy a szomszédjának a házteteje erősen füstöl, így átsietett, hogy megkérdezze, mi a baj, tud-e valamiben segíteni. A nem cigány szomszéd annyit mondott: "van egy kis tűz, de mindjárt eloltjuk, nem vészes, és tűnj innen el". A szomszéd férfi tudta, hogy a szomszéd lakásban szintén négy gyerek van, akik közül kettő még nem iskoláskorú, és mondta, engedje be, hagy segítsen, mert már lángol a tető. A szomszéd erre bezárta a kaput, és azt mondta, cigányokra nincs szüksége. Az egyik szemtanú a RomNetnek elmondta, hogy ekkor a cigányember, félrelökte a romákat korábban sem kedvelő férfit, és berontott a lakásba. Azt látta, hogy a lángoló ház egyik szobájának plafonja már leszakadt, és a helyiségből két, már lángoló pici gyermeket mentett ki.

A gyermekek testfelületének mintegy 50 százaléka megégett, de a mentés közben az édesanya is súlyos égési sérülést szenvedett - mondta a tűzoltást végző parancsnok. Paksi Dénes alezredes, a kiskőrösi tűzoltóság parancsnoka hozzátette: a gyermekeket mentőhelikopterrel kórházba szállították. Az egyik gyermeket Budapestre, a másikat Pécsre vitték a mentők, míg az édesanyát mentővel a kiskunhalasi kórházba vitték.

A tűzoltók szerint a négy gyermekét nevelő édesanya a melléképületbe ment, ahol a nagymama tartózkodott, ekkor keletkezett, eddig még ismeretlen okból tűz abban a szobában, ahol gyermekeit hagyta.

A tűzoltóparancsnok beszámolt arról, hogy két gyermeket a szomszédok segítségével mentettek ki a lángoló lakásból, a másik kettőt a kiskőrösi tűzoltók hozták ki az épületből.

Az oltásban a kiskőrösi tűzoltók mellett kalocsai és kiskunhalasi egységek is részt vesznek - fűzte hozzá a tűzoltó alezredes.

A tűz keletkezésének körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják.

Új romaügyi biztost neveztek ki a kormányba Orbán Viktor miniszterelnök szerda este Sztojka Attilát nevezte ki egy kormányhatározatban a roma kapcsolatokért felelős kormánybiztosnak. Ötfős titkárságot is kap.

Közzétette: RomNet – 2021. augusztus 5., csütörtök