2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Fellendülésben bíznak a romák Pályázati sikerekben bíznak, többet fordítanak a képzésre
2007. 11. 28. 00:00

Új, diplomás romareferens segíti a cigány önkormányzat munkáját. Mind a települési önkormányzat, mind a kisebbségi vezetők sokat várnak Pongó Anitától.

A kisebbségi önkormányzat munkáját több bírálat is érte a közelmúltban, ezért jól jön az új diplomás munkerő segítsége. Az önkormányzat korábbi elnöke Solt Pál szerint ugyanis, nem dolgozik megfelelően az önkormányzat.

- Nem tartanak nyilvános ülést, és a pénzzel sem számolnak el megfelelően - mondta. Gertner Ferenc a jelenlegi elnök cáfolta a vádakat. Elmondta, szerveztek családi kirándulást, adtak beiskolázási segélyt, most pedig arra készülnek, hogy a gyerekeket megajándékozzák az ünnepekre. Azt vállalták, hogy munkahelyeket teremtenek, segítik a gyerekek, fiatalok oktatását, nevelését. Az előbbire egyelőre ígéret van. A gyerekekkel kapcsolatos elképzelések, mint például számítógépes képzés jövőre valósul meg immár az új referens segítségével.

Gertner Ferenc elmondta, tény, hogy a közösségi házból nem lett semmi, de a kiválasztott házat, ami a cigányok lakótelepén van, odaadták egy asszonynak, aki három gyerekével egy fészerben lakott. A ház amúgy is megosztotta a romákat, sokan kifogásolták, mert zavarná az ott élők nyugalmát. Az elnök bizakodó a jövőt illetően, reméli, hogy diplomás munkatársuknak köszönhetően eredményesebbek lesznek a pályázatokon.

Egyébként közel négymillióból gazdálkodnak, hatszázezerrel többől, mint idén. A magasabb költségvetés még nem biztos, Hajdú János polgármester tett rá javaslatot, hogy a német és roma önkormányzat azonos összegű támogatást kapjon. Döntés még nem született. Hajdú János elmondta, bízik abban, hogy az új roma referensnek köszönhetően komoly eredményeket érnek el, amihez ez a többlet is hozzásegíthet.