HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Cigány fiatalokat várnak tűzoltónak

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  cigány, roma, tűzoltó
2007 November 27    Forrás: MNO


Ez a cikk archív

A roma fiatalok jelentkezését is várják hivatásos készenléti tűzoltónak a tűzoltóságok - mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője kedden egy cigány vezetők számára rendezett budapesti tanácskozáson.

Hirdetmény

Dobson Tibor az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium rendezvényén az Országos Cigány Önkormányzat vezetői előtt arról beszélt: várják azoknak a 35 év alatti, legalább szakmunkás-bizonyítvánnyal rendelkező férfiaknak a jelentkezését a tűzoltóságokon, akik kedvet éreznek a hivatásos tűzoltói munkához. A felvétel során előnyt jelent az érettségi, illetve a C típusú vezetői engedély - tette hozzá.

A feltételek közé tartozik az is, hogy a fiataloknak szigorú fizikai, pszichikai és egészségi követelményeknek is meg kell felelniük. Az alkalmasnak talált jelentkezőknek munkába állásuk előtt egy négy hónapos kiképzésen kell részt venniük a kiképzőközpontokban, illetve későbbi szolgálati helyükön. Idén a parancsnokságok a létszámfejlesztés miatt 500 készenléti tűzoltót tudtak felvenni, és várhatóan hasonló mértékben, 550-nel nő január 1-jétől is a státuszok száma.

Az OKF vezetője még májusban számolt be arról, hogy több mint ezer fiatal tűzoltó állhat szolgálatba ez évben és jövőre a szakemberek munkaidejének kötelező csökkentése miatt. Az ezerfős létszámfejlesztést az indokolja, hogy az európai uniós irányelv alapján a hivatásos önkormányzati tűzoltók heti szolgálati óraszámát Magyarországon (évente fokozatosan két-két órával) csökkenteni kellett heti 48 órára a korábbi 54 óráról. A jövő évi többletköltségeket várhatóan a költségvetés biztosítja. A tűzoltók jelenlegi létszáma, beleértve az adminisztratív alkalmazottakat is, mintegy 8 ezer fő; közülük 6500 a készenléti feladatokat ellátó, úgynevezett "vonulós tűzoltó".Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt