HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Lévai Katalin az EP roma koordinátora

betűméret csökkentése betűméret növelése
2007 November 22    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

El szeretnénk érni, hogy az európai keret-terveken belül a tagállamok egyfajta közösen érvényes és kötelező követelményrendszert fogadjanak el. Fontos, hogy világos célokat tűzzenek ki maguk elé a roma lakosság integrálása, gazdasági és társadalmi felemelése érdekében - jelentette ki Brüsszelben Lévai Katalin, az Európai Parlament Szocialista Képviselőcsoportjának romaügyi szóvivője, a Jogi Bizottság tagja, akit a szocialista csoport a roma stratégia kidolgozásának koordinálásával bízott meg - áll a RomNetnek eljutatott közleményben.

Hirdetmény

Az Európai Parlament Szocialista Képviselőcsoportja felszólította a Bizottságot, hogy a roma népesség integrációját a parlament politikai napirendjén szerepeltesse, és a témában tárcaközi európai stratégiát dolgozzon ki.

Az Európai Parlament 2005 áprilisában határozatot fogadott el, amely sürgeti európai roma stratégia létrehozását. Jan Marinus Wiersma és Hannes Swoboda, a képviselőcsoport alelnökei Adrian Severinnel, a román szocialista delegáció vezetőjével közösen egy sor javaslatot tettek, kifejtvén, hogy az unió nem hagyhatja csak a tagállamokra a roma népesség gondjainak megoldását.

Lévai Katalin elmondta: a kezdeményezésekhez kapcsolódva 2008 elején Magyarországra hívta meg a szocialista képviselőcsoport vezetőit, hogy tapasztalatokat szerezzenek a Borsodban és más észak-kelet magyarországi településeken már sikeresen működő vállalkozásról, amely olcsó számítógépeket és internet-kapcsolatot biztosít a roma közösségeknek kulturális felzárkóztatásuk és művelődésük fellendítése érdekében. A program tavaszi brüsszeli bemutatóján az EP-képviselők hasznosnak és átvehetőnek értékelték a magyar kezdeményezést, magyarországi látogatásukkor a helyszínen is meggyőződhetnek a kezdeményezés tapasztalatairól.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Összegzés az Első Országos Roma Ifjúsági Kongresszusról

  • A Dikh TV november elejéig kódolatlanul elérhető

  • Farkas Flórián nagy feltámadása: újra bevetik listavezetőként

  • Csoda, hogy egyáltalán létezik

  • Az ellenzék adhatja az ORÖ-elnökét, Flóri nagyot bukhat!CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt