HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Németh Erika: a cigány civil szervezetek felelőssége is a roma integrációs program sikere

betűméret csökkentése betűméret növelése
2007 November 21    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

A kormány mellett a cigány civil szervezetek felelőssége is, hogy sikeres legyen a nemzetközi Roma Integráció Évtizede Program magyarországi megvalósítása - erről Németh Erika, a Miniszterelnöki Hivatal Nemzeti és Etnikai Kisebbségi főosztályának vezetője beszélt kedden egy, a témában rendezett budapesti tanácskozáson.

Hirdetmény

A roma integrációs program sikere nem csak a kormány felelőssége. Az akkor lesz sikeres, ha abban a roma szervezetek felelősséggel vesznek részt és felelősséggel készítik fel feladataikra a roma társadalom tagjait - hangsúlyozta Németh Erika az első alkalommal megrendezett Magyarországi Cigány Civil Szervezetek Fórumán.

Mint mondta, óriási a felelőssége a cigány értelmiségnek és a cigány civil szervezeteknek abban, hogy a különböző testületekben olyan, a roma társadalomhoz tartozó személyeket javasoljanak, akik az adott terület szakértői.

Gémesi Ferenc, a Miniszterelnöki Hivatal kisebbség- és nemzetpolitikáért felelős szakállamtitkára elmondta, hogy a fórumot hagyományteremtő céllal szervezték meg. A tanácskozáson a roma civil szervezetek elmondhatják majd, hogyan látják a kisebbségpolitika alakulását.

Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke azt kérte a szervezőktől, hogy a fórumot negyedévente rendezzék meg, és azon tárgyalják meg a roma társadalmat érintő aktuális kérdéseket.

Az OCÖ elnöke kérdésekre válaszolva elmondta, hogy az OCÖ egyelőre nem tudja még, hogy mire használja fel azt a 210 millió forintot, amely az Országos Cigány Információs és Művelődési Központ épületének eladásából folyt be.

Daróczi Gábor, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség munkatársa a jelenlévők kérdésére közölte, hogy az uniós pénzek elosztásában nem lehet meghatározni célzott "cigánypénzeket", mivel jogilag nem megfogható az, hogy ki a cigány. A halmozottan hátrányos helyzetű meghatározást kényszer kompromisszumnak nevezte. Elmondása szerint a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség keretein belül még nem látott olyan projektet, ami kimondottan cigányoknak szólt volna.

Kállai Katalin, az Oktatási és Kulturális Minisztérium főtanácsadója beszédében hangsúlyozta, hogy mindent megtesz azért, hogy a Nemzeti Fejlesztési Terv keretein belül minél nagyobb összegeket fordítsanak kulturális programokra. Kijelentette, hogy az elmúlt években ezen a területen alig történt előrelépés. Elmondta, hogy jövőre a roma kulturális alapra 50 millió áll rendelkezésre. Minden program annyit ér amennyit megvalósítunk belőle - zárta beszédét.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt