HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Az ERRC vizsgálná Fini romaellenes kijelentéseit

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  errc, Gianfranco Fini
2007 November 12    Forrás: Origo


Ez a cikk archív

Vizsgálat indítását indítványozza az Európai Roma Jogok Központja (ERRC) az olasz főügyészségen Gianfranco Fini, az olasz szélsőjobboldali Nemzeti Szövetség (AN) vezetőjének romaellenes kijelentései ügyében. A szervezet ugyanezzel a kéréssel fordult az ottani diszkriminációellenes hivatalhoz és újságíró-szövetséghez.

Hirdetmény

A budapesti székhelyű ERRC a levelében felidézte Fini rasszista kijelentéseit, amelyet a politikus három nappal az után tett, hogy az olasz hatóságok őrizetbe vettek egy romániai állampolgárságú roma férfit, aki egy olasz asszony meggyilkolásával gyanúsítanak. Az AN elnöke azt állította, hogy a romák "nem tekintik erkölcstelennek, és gyakorlatilag törvényesnek tartják a lopást". Fini szerint továbbá a romák nem csinálnak lelkiismereti kérdést abból, hogy elrabolt vagy saját gyermekeiket koldulásra kényszerítik. A politikus azt is kijelentette, hogy "ilyen kultúrájú nép esetében értelmetlen integrációról beszélni".

Fini szavait a Corriere della Sera olasz napilap közölte. Az ERRC levelében szorgalmazta, hogy vizsgálják ki a lap felelősségét, amiért a rasszista jellegű kijelentéseket mindenféle szerkesztői megjegyzés nélkül közölte.

A szervezet aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy Fini közszereplőként tett kijelentései, illetve ezek megjelenése a sajtóban hozzájárult a romákkal szembeni ellenséges érzelmek fokozódásához Olaszországban.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ösztöndíj a cigány értelmiségért

  • A romák is a Fidesz-KDNP jelöltjeit fogják támogatni

  • Romagyilkosságok - Tíz éve történt a nagycsécsi támadás

  • A SOMNAKAJ NOVEMBERBEN UTOLJÁRA A NEMZETI SZÍNHÁZBAN

  • Ösztöndíj pályázat roma fiataloknakCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt