HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Korábban nem kellettek senkinek, most a tévében szédítenek táncukkal a csörögi roma fiúk

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Csörög
2007 Október 19    Forrás: RSK


Ez a cikk archív

Két olyan fiút is beválogattak az egyik kereskedelmi televízió nemsokára induló tehetségkutató versenyének legjobbjai közé, akik azokhoz a csörögi roma diákokhoz tartoznak, akik az iskolakezdési botrány idején nem kellettek több iskolának sem. A hetedikes kamaszok fergeteges néptáncukkal hívták fel magukra a figyelmet.

Hirdetmény

A tizennégy éves Rostás Viktor és Lakatos Zoltán a "Csillag születik" című produkció előválogatásán tűnt fel cigánytáncával és a négyezer jelentkezőből bejutottak a legjobb negyvenkét versenyző közé, akik láthatóak lesznek a képernyőn a november harmadikán induló műsorban. A kamaszok Csörögön élnek családjukkal, ahol idén ősszel bezárták a helyi általános iskolát, és a roma gyerekek sokáig egyik környező iskolának sem kellettek.

"A táncot természetesen a verseny után sem hagyom abba, felnőtt koromban pedig tánctanárként szeretnék dolgozni"- mondta Zoltán a Roma Sajtóközpontnak. A két fiú azt is hangsúlyozta, hogy elkötelezett néptáncosok, akik azt vallják: a fiataloknak őrizniük kell a hagyományokat.

A televíziós produkció készítői szerint a csörögi fiúk "olyan sebességgel kapkodják a lábukat, hogy az szabad szemmel szinte követhetetlen." A műsorban minden produkcióról a zsűri és a nézők közösen döntenek. A nyertes egy éven át havi egymillió forintot kap.

A csörögiek nagyon szorítanak a két falubeli fiúnak, és reménykednek győzelmükben - mondta Rostás Magdolna, egyikőjük nővére, aki egyben a fiúk tánctanára is.

A kamaszok látványos produkciójának elkészítésében Papp Tímea koreográfus segít, aki elmondta: a színpadi látványelemek kitalálásának ügyelt arra, hogy a fiúk mindvégig főszereplői maradjanak produkciójuknak. Viktor és Zoltán, hogy még sikeresebbé tegye versenyszámát közös munkába kezdett az autentikus roma zenét játszó, népszerű Szilvási Gipsy Folk Banddel. Hetente egyszer tartanak közös próbát Budapesten, ahová a hetedikes diákok saját költségükön utaznak, mert a családjukon kívül egyelőre nem támogatja őket senki.

A tanév eleji iskolabotrány miatt mindkét gyereknek iskolát kellett váltania. Erről azt mondták: nehéz volt, problémákkal járt és kezdetben kevés barátjuk akadt, de talán a műsornak köszönhetően is egyre többen kedvelik és biztatják őket az iskolában.

Zoltán úgy nyilatkozott: ha megnyernék a versenyt a győztesnek járó pénz rá eső részét elsősorban súlyos beteg testvére gyógyíttatására költené. Az RTL Klubnál elmondták: a tervek szerint a két fiatal csörögi roma fiú november 17-én lesz látható a képernyőn.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Lemezbemutató koncertre készül a Parno Graszt

  • Mit éreznek a romák az elmúlt évek növekedéséből?

  • Forgács István: A cigányság felzárkózása gazdasági kérdés

  • Segítségnyújtás a kárpátaljai magyar közösségnek

  • Cigány magyar - csapatépítő tréning a JurányibanCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt