HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

FCÖ: Jövőt a Jövőben konferencia

betűméret csökkentése betűméret növelése
2007 Október 08    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

A Fővárosi Cigány Önkormányzat (FCÖ) Jövőt a Jövőben - Együtt a Fővárosért elnevezésű szakmai konferenciát rendez csütörtökön a budapesti Városháza Dísztermében. A konferencia célja a hallgatóság tájékoztatása, bevonása és meggyőzése - tudta meg a RomNet.

Hirdetmény

A Fővárosi Cigány Önkormányzat (FCÖ) első szakmai rendezvényén a meghívott előadók átfogó képet adnak a foglalkoztatás, lakhatás, szociális helyzet, az esélyegyenlőség szerteágazó kérdéseiről és az ehhez kapcsolódó jövőképről - tudtuk meg Makai Istvántól az FCÖ elnökétől.

Makai István elmondta, hogy fontos tudatosítani a hallgatóság körében azt, hogy hogyan kapcsolódhat, egyén, család, közösség, civil szervezet, kisebbségi önkormányzat stb. a főváros fejlesztéséhez, a főváros gyarapításához, élhetőbbé tételéhez a közös felelősség kiépítésével.

A konferencia üzen a közvélemény és a hivatali szervek felé, hogy van méltó képviselete a fővárosi cigányságnak. Továbbá rávilágít: be kell indítani, fel kell gyorsítani, dinamizálni szükséges a fővárosi romák integrációját is. A főváros fejlesztési kilátásai, lehetőségei korántsem jelentik az itt élő romák automatikus fejlődését, haladását, társadalmi integrációját. Ehhez célirányos erőfeszítések szükségesek - tette hozzá.

A meghívottak közt a főváros és a közélet meghatározó vezetői, szereplői továbbá a kerületek kisebbségi önkormányzatai, civil szervezetek képviselői, a kerületek és a főváros közgyűlésének tagjai, intézményvezetők, országgyűlési képviselők és magánszemélyek szerepelnek.

A konferencia során ünnepélyes keretek közt együttműködésre irányuló szándéknyilatkozatok aláírására is sor kerül. A Fővárosi Önkormányzat valamint a Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ is szándéknyilatkozatba foglaltan nyilvánítja ki együttműködési szándékát a Fővárosi Cigány Önkormányzattal.

A Szándéknyilatkozatokban foglaltak közös végrehajtása a legszélesebb partnerségben, nagymértékben hozzájárulhat a fővárosi romák társadalmi, gazdasági integrációjához. Aláírásukkal az érintett szervek a fővárosban élő romák élethelyzetének javítása iránti elkötelezettségét, tenni akarását bizonyítják. A Szándéknyilatkozatok tartalmazzák a legfontosabb közös célokat, feladatokat a beavatkozási területek mentén.

A konferencián az előadások elhangzása után a jelenlévők hozzászólásaira, kérdéseire az előadók reagálnak.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Új jelentés szedi szét Járóka Lívia állításait a magyarországi romák helyzetéről

  • Németh Zsolt: az európai történelem és a cigányság története szervesen összekapcsolódik

  • Budapest Ritmo - Idén a roma kultúra áll a középpontban

  • Roma Pride 2018: “Te is a nemzet része vagy!”

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt