2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

"Vannak kivételes emberek, Derdák Tibor is ilyen"
2007. 10. 05. 00:00

"Vannak kivételes emberek, akik egész életüket egyetlen nemes ügynek szentelik-Derdák Tibor is ilyen ember, aki sokat, többet tett személyesen a romák segítéséért, mint sok párt egész fennállása alatt

"Vannak kivételes emberek, akik egész életüket egyetlen nemes ügynek szentelik - Derdák Tibor is ilyen ember, aki sokat, többet tett személyesen a romák segítéséért, mint sok párt egész fennállása alatt. Az SZDSZ ezért teljes mellszélességgel áll ki Derdák Tibor és munkája mellett" - írják.

Az SZDSZ szerint Derdák Tibor "olyan feladatot vállalt, melyre kevesen szerződnek ma Magyarországon": a leghátrányosabb helyzetű diákok esélyét próbálja növelni. Misszióját kétségbe vonni, csupán azért, mert más pártok politikusait bűncselekménnyel vádolják, a lehető legetikátlanabb dolog, melyet határozottan visszautasítunk. A megjelent "tényfeltáró riport" készítői egyébként mintegy 30 kilométerrel eltévedtek a "tényfeltárás" során, az erről szóló cikkben pedig még a kérdések sem igazak - olvasható.

"Derdák Tibor 'vagyona' az a számtalan fiatal roma, aki mentorának nevezheti őt. Ezért amennyiben Derdák Tibor úgy dönt, hogy jogi úton kíván elégtételt venni az őt ért igaztalan vádak miatt, az SZDSZ ebben minden eszközzel segíti őt" - zárul a közlemény.