HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kistérségi terv a romákért

betűméret csökkentése betűméret növelése
2007 Szeptember 29    Forrás: Heves Megyei Hírlap


Ez a cikk archív

Visszafordíthatatlan folyamatok indulnak el, ha az uniós forrásokból nem segítik a szociálisan leszakadt rétegeket, ezen belül különösen a cigányságot - hívta fel a figyelmet Horváth Aladár, aki bejelentette: a kormány létrehozza azt az irodát, amelynek a feladata a kisebbséggel kapcsolatos pályázatok kiírása és elbírálása lesz.

Hirdetmény

A roma esélyegyenlőségi kormánybiztos a frissen megalakult Roma Polgárjogi Mozgalom Heves Megyei Szervezetének ludasi tanácskozásán kifejtette: kistérségi programok kidolgozását szorgalmazzák. Borsodi mintára gyógynövényszárító és -csomagoló üzem létesítését ajánlják a leghátrányosabb hevesi és pétervásárai kistérségben.

Ebben az ügyben októberben készítik fel a roma felelősöket. A tanácskozáson Bartus József (Kisköre) a pályázatok adminisztrációs nehézségeiről szólt, Besenyei Csaba (Tarnazsadány) azt panaszolta, hogy a helyi kisebbségi önkormányzatokat, szervezeteket és vállalkozókat nem hívták meg sem a hevesi, sem a füzesabonyi kistérségi iroda alakuló ülésére. Báder Emil (Tarnabod) javasolta, rendezzenek országos roma Ki mit tud?-ot. A szervezet idei terveit Pusoma Jenő (Kerecsend) ismertette. A legfontosabb, hogy az év végéig a legtöbb településen hozzák létre a tagcsoportokat. November 30-án megemlékezést tartanak Mészáros György cigánykutató kerecsendi szülőházánál.

A romák érdekében kiemelkedő tevékenységet végzők elismerésére alapítják meg a Mészáros György-, illetve a Cigány Kisebbségi Díjat. Életre hívják a hagyományápoló folklór-műhelyt, a cigány újságot, december 16-án pedig megtartják a kisebbségek napját.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Új jelentés szedi szét Járóka Lívia állításait a magyarországi romák helyzetéről

  • Németh Zsolt: az európai történelem és a cigányság története szervesen összekapcsolódik

  • Budapest Ritmo - Idén a roma kultúra áll a középpontban

  • Roma Pride 2018: “Te is a nemzet része vagy!”

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt