HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kistérségi terv a romákért

betűméret csökkentése betűméret növelése
2007 Szeptember 29    Forrás: Heves Megyei Hírlap


Ez a cikk archív

Visszafordíthatatlan folyamatok indulnak el, ha az uniós forrásokból nem segítik a szociálisan leszakadt rétegeket, ezen belül különösen a cigányságot - hívta fel a figyelmet Horváth Aladár, aki bejelentette: a kormány létrehozza azt az irodát, amelynek a feladata a kisebbséggel kapcsolatos pályázatok kiírása és elbírálása lesz.

Hirdetmény

A roma esélyegyenlőségi kormánybiztos a frissen megalakult Roma Polgárjogi Mozgalom Heves Megyei Szervezetének ludasi tanácskozásán kifejtette: kistérségi programok kidolgozását szorgalmazzák. Borsodi mintára gyógynövényszárító és -csomagoló üzem létesítését ajánlják a leghátrányosabb hevesi és pétervásárai kistérségben.

Ebben az ügyben októberben készítik fel a roma felelősöket. A tanácskozáson Bartus József (Kisköre) a pályázatok adminisztrációs nehézségeiről szólt, Besenyei Csaba (Tarnazsadány) azt panaszolta, hogy a helyi kisebbségi önkormányzatokat, szervezeteket és vállalkozókat nem hívták meg sem a hevesi, sem a füzesabonyi kistérségi iroda alakuló ülésére. Báder Emil (Tarnabod) javasolta, rendezzenek országos roma Ki mit tud?-ot. A szervezet idei terveit Pusoma Jenő (Kerecsend) ismertette. A legfontosabb, hogy az év végéig a legtöbb településen hozzák létre a tagcsoportokat. November 30-án megemlékezést tartanak Mészáros György cigánykutató kerecsendi szülőházánál.

A romák érdekében kiemelkedő tevékenységet végzők elismerésére alapítják meg a Mészáros György-, illetve a Cigány Kisebbségi Díjat. Életre hívják a hagyományápoló folklór-műhelyt, a cigány újságot, december 16-án pedig megtartják a kisebbségek napját.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Az ukrán nagykövet is elítélte a kárpátaljai romák elleni támadást

  • Közmunkások lázadása - Ne legyen kötelező méltatlan munkát elfogadni

  • Fizetős játszótérről nyilatkozott, elvitték a rendőrök

  • Járóka Lívia: véget kell vetni a kárpátaljai romák bántalmazásának!

  • Ungvári roma jogvédő: a kárpátaljai romák nagyon nehéz időket élnek átCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt