HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Roma vállalkozókat segítenek munkához jutni

betűméret csökkentése betűméret növelése
2007 Szeptember 07    Forrás: OrientPress


Ez a cikk archív

Együttműködési megállapodást írt alá az Országos Cigány Önkormányzat, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., az Állami Autópálya Kezelő Zrt. és a Magyar Közút Kht. Az Országos Cigány Önkormányzat által kezdeményezett együttműködés célja, hogy az állami és önkormányzati beruházásokban a mostaninál több roma vállalkozó kapjon lehetőséget a romák között tapasztalható rendkívül magas és tartós munkanélküliség csökkentésére.

Hirdetmény

Május közepétől több roma származású munkavállalót foglalkoztatott az Állami Autópálya Kezelő Zrt. az M3 autópálya Emődi Mérnökségén. A munkások elsősorban környezetvédelmi, gallyazási és fűnyírási munkákban vettek részt. A pozitív tapasztalatok után a társaság szeretne szorosabb együttműködést kötni az Országos Cigány Önkormányzattal, hogy az ország különböző pontjain található 13 mérnökségén is növelje a cigányok munkavállalási esélyeit.

Mivel a roma vállalkozók azok, akik a legtöbb romát képesek foglalkoztatni, így alapvető fontosságú ezeknek a gazdasági társaságoknak a megerősítése, részükre - a törvény adta lehetőségeken belül - további piaci megbízások biztosítása.

Az Országos Cigány Önkormányzat és az együttműködő partnereinek közös érdeke, hogy a roma munkavállalók végre hivatalosan dolgozhassanak, adófizető állampolgárként legyenek tagjai és részesei a társadalomnak. Nem mellékes szempont az sem, hogy a tartós munkahely biztosításával a romák társadalombiztosítása, egzisztenciája, és hitelképessége is biztosítva lesz, így a kormányzati intézkedési programokkal együtt, a romák is hatékonyabban hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a hátrányos helyzetű települések elinduljanak a fejlődés útján.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt