2024 April 27., Saturday/Zita napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Roma vállalkozókat segítenek munkához jutni
2007. 09. 07. 00:00

Együttműködési megállapodást írt alá az Országos Cigány Önkormányzat, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., az Állami Autópálya Kezelő Zrt. és a Magyar Közút Kht.

Május közepétől több roma származású munkavállalót foglalkoztatott az Állami Autópálya Kezelő Zrt. az M3 autópálya Emődi Mérnökségén. A munkások elsősorban környezetvédelmi, gallyazási és fűnyírási munkákban vettek részt. A pozitív tapasztalatok után a társaság szeretne szorosabb együttműködést kötni az Országos Cigány Önkormányzattal, hogy az ország különböző pontjain található 13 mérnökségén is növelje a cigányok munkavállalási esélyeit.

Mivel a roma vállalkozók azok, akik a legtöbb romát képesek foglalkoztatni, így alapvető fontosságú ezeknek a gazdasági társaságoknak a megerősítése, részükre - a törvény adta lehetőségeken belül - további piaci megbízások biztosítása.

Az Országos Cigány Önkormányzat és az együttműködő partnereinek közös érdeke, hogy a roma munkavállalók végre hivatalosan dolgozhassanak, adófizető állampolgárként legyenek tagjai és részesei a társadalomnak. Nem mellékes szempont az sem, hogy a tartós munkahely biztosításával a romák társadalombiztosítása, egzisztenciája, és hitelképessége is biztosítva lesz, így a kormányzati intézkedési programokkal együtt, a romák is hatékonyabban hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a hátrányos helyzetű települések elinduljanak a fejlődés útján.