2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

"Jöjjetek és lássátok"
2007. 05. 30. 00:00

Sok mindenről hallunk, sok mindenről van véleményünk, de gyakran nem ismerjük eléggé azt, amiről csak beszélünk.

A "Jöjjetek és lássátok" terv résztvevői abban hisznek, hogy oda kell menniük, ahol kiszolgáltatottságról értesülnek. A terv résztvevői vidékiek és pestiek, keresztények, zsidók és buddhisták, díjak kitüntetettjei, művészek, sportolók és diákok, cigányok és nem cigányok egyaránt - tudhatta meg a RomNet a polgárjogi szervezet leveléből.

A résztvevők célja a romákkal közvetlen partneri viszony kialakítása, élethelyzetük megismerése, az iskolai szegregáció romák által érzékelhető negatív hatások elemzése, szociális élethelyzet felmérése. A körút során a szervezők szeretnénk találkozni az adott település polgármesterével, családsegítő szolgálat vezetőjével és az iskolai igazgatókkal egyaránt. A közlemény szerint az országjáró körút első állomása Nagyecsed, ahova 2007. június 2-án megy a szervezet.

Kállai László a szervezet elnöke a RomNetnek eljutatott közleményben tudatta, hogy körútjuk során szeretnének tényfeltáró, helyzetfelmérő munkálatokat végezni az alábbi településeken:

Hajdúhadház, Nagyecsed, Nyíregyháza, Miskolc, Sajókaza, Taktaszada, Alsózsolca, Ózd, Salgótarján, Egyházasharaszti, Magyarmecske, Versend, Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Alsóvadász,Arló, Baktakék, Domaháza, Farkaslyuk, Girincs, Hernádvécse, Kazincbarcika, Köröm, Makkoshotyka, Rakaca, Sajószentpéter, Selyeb, Szemere, Szendrőlád, Szín, Taktabáj, Tiszaújváros, Vilmány, Szentes, Sárkeresztúr, Tatabánya, Bojt, Hajdúböszörmény, Hencida, Átány, Egerbakta, Egerszalók, Erk, Gyöngyösoroszi, Halmajugra, Hevesaranyos, Kerecsend, Kömlő, Tarnabod, Tarnazsadány, Enderfalva, Litke, Mátraverebély, Nógrádmegyer, Nógrádszakál, Szirák, Kaposvár, Nemesdéd, Botpalád, Győrtelek, Nagycserkesz, Nyírmihálydi, Nyírpilis, Jásztelek, Tiszabő, Tiszabura, Csapi, Garabonc, Jászkisér, Jászapáti, JÁSZLADÁNY.

További információ:

http://jrpsz.uw.hu"