HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kolompár: új kihívások elé néz az országos önkormányzat

betűméret csökkentése betűméret növelése
2007 Március 31    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Új helyzetben új kihívások elé néz az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) ezért új alapokra helyezik a romaügyet - mondta Kolompár Orbán, az OCÖ újraválasztott elnöke a szombaton megismételtetett alakuló közgyűlését követő sajtótájékoztatón Budapesten.

Hirdetmény

"Nem az a fontos, hogy ki vezeti az országos önkormányzatot, hanem az, hogy ki akar valóban a cigányságért dolgozni" - jelentette ki az OCÖ elnöke, hozzátéve, ezért nem vállalta az újbóli jelölést Kozák János, akit március 13-án törvénytelenül választottak az önkormányzat elnökének.

Kolompár Orbán arra kérte Farkas Flóriánt, a Lungo Drom elnökét, hogy mondjon le fideszes parlamenti mandátumáról, és az Országos Cigány Önkormányzat közgyűlésében dolgozzon a cigányságért.

"Amennyiben Farkas Flórián valóban pártok fölé helyezve próbálja képviselni a cigányságot, és komolyan gondolja a széles társadalmi összefogást, akkor megfogadja a tanácsomat" - mondta a második ciklusát kezdő roma vezető.

Farkas Flórián az alakuló ülést követően újságíróknak azt mondta: "biztos információink vannak arról, hogy képviselőket bezárva tartottak családostul éjszaka". Mobiltelefonjaikat kikapcsoltatták, elérni őket nem lehetett - tette hozzá a Lungo Drom elnöke, aki további részleteket nem kívánt elárulni.

Farkas Flórián azt mondta, a kormányzati támogatással szemben a Lungo Drom nem bírta az elnöki széket elvinni. Véleménye szerint amennyiben titkosan szavaznak az elnök személyét illetően, akkor az elektori döntéseknek megfelelően őt választották volna az országos önkormányzat élére.

Farkas Flórián úgy fogalmazott: a kormányzat akarata továbbra is az OCÖ tehetetlensége és semmittevése, könnyebb két-három embert megfizetni, mint a nyolcszázezres cigányság helyzetének javításáért tenni.

A Lungo Drom elnöke szerint a megválasztott OCÖ-vezetés alkalmatlan a feladatok ellátásra. Mint mondta, nem lát lehetőséget korrekt együttműködésre, csak akkor, ha az önkormányzat vezetésével tárgyalnak ennek feltételeiről.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt