2024 April 16., Tuesday/Csongor napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Kolompár: új kihívások elé néz az országos önkormányzat
2007. 03. 31. 00:00

Új helyzetben új kihívások elé néz az OCÖ ezért új alapokra helyezik a romaügyet - mondta Kolompár Orbán, az OCÖ újraválasztott elnöke a szombaton.

"Nem az a fontos, hogy ki vezeti az országos önkormányzatot, hanem az, hogy ki akar valóban a cigányságért dolgozni" - jelentette ki az OCÖ elnöke, hozzátéve, ezért nem vállalta az újbóli jelölést Kozák János, akit március 13-án törvénytelenül választottak az önkormányzat elnökének.

Kolompár Orbán arra kérte Farkas Flóriánt, a Lungo Drom elnökét, hogy mondjon le fideszes parlamenti mandátumáról, és az Országos Cigány Önkormányzat közgyűlésében dolgozzon a cigányságért.

"Amennyiben Farkas Flórián valóban pártok fölé helyezve próbálja képviselni a cigányságot, és komolyan gondolja a széles társadalmi összefogást, akkor megfogadja a tanácsomat" - mondta a második ciklusát kezdő roma vezető.

Farkas Flórián az alakuló ülést követően újságíróknak azt mondta: "biztos információink vannak arról, hogy képviselőket bezárva tartottak családostul éjszaka". Mobiltelefonjaikat kikapcsoltatták, elérni őket nem lehetett - tette hozzá a Lungo Drom elnöke, aki további részleteket nem kívánt elárulni.

Farkas Flórián azt mondta, a kormányzati támogatással szemben a Lungo Drom nem bírta az elnöki széket elvinni. Véleménye szerint amennyiben titkosan szavaznak az elnök személyét illetően, akkor az elektori döntéseknek megfelelően őt választották volna az országos önkormányzat élére.

Farkas Flórián úgy fogalmazott: a kormányzat akarata továbbra is az OCÖ tehetetlensége és semmittevése, könnyebb két-három embert megfizetni, mint a nyolcszázezres cigányság helyzetének javításáért tenni.

A Lungo Drom elnöke szerint a megválasztott OCÖ-vezetés alkalmatlan a feladatok ellátásra. Mint mondta, nem lát lehetőséget korrekt együttműködésre, csak akkor, ha az önkormányzat vezetésével tárgyalnak ennek feltételeiről.